Ξεκινά αύριο το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Καλαμάτα

Ξεκινά αύριο το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Καλαμάτα

Το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 20, 21 και 22 Ιουνίου, με σημαντικές συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα και 33 ομιλητές. Θέμα του συνεδρίου είναι «Η ποιότητα στην Οδοντιατρική: Γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή κλινική πράξη».
Συνέντευξη Τύπου χθες για το συνέδριο έδωσαν η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Γεωργία Θεοδωροπούλου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Χρονόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Αράπογλου, ο γραμματέας Κώστας Νικολακέας και ο ταμίας Άγγελος Τσοροφόλιας.
 
Μεγάλη συμμετοχή
Η κα Θεοδωροπούλου σημείωσε ότι το συνέδριο διοργανώνεται εδώ και 15 χρόνια, ενώ στην Καλαμάτα είχε πραγματοποιηθεί και πάλι το 2007. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτή τη φορά οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες τους και οι σύνεδροι θα είναι πάνω από 200. Μάλιστα, έχουν δηλωθεί συμμετοχές από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και το Βόρειο Αιγαίο.
Κατά την ίδια, αυτό οφείλεται και στη θεματολογία και στους ομιλητές του συνεδρίου, αλλά και στην όμορφη Καλαμάτα και τη βελτίωση της πρόσβασης στο νομό.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί, ενώ η επίσημη έναρξη θα γίνει το ίδιο βράδυ στις 8.00. Επιπλέον, θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα από 19 οδοντιατρικές εταιρείες.
 
Πρακτική σε νέες τεχνικές
Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει βράβευση ελεύθερης ανακοίνωσης, με βραβείο που θα δοθεί στη μνήμη του Ιωάννη Καρκατζούλη, ενώ θα δοθεί τιμητική πλακέτα και στην οικογένεια του αείμνηστου καθηγητή, Σταύρου Παπανικολάου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά μας προϊόντα, ενώ θα γίνει ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης από την ομάδα «Πάμε Βόλτα».
Ο κ. Χρονόπουλος πρόσθεσε ότι το θέμα του συνεδρίου είναι επίκαιρο και αποσκοπεί στη βελτίωση της Οδοντιατρικής μέσα στην οικονομική κρίση. Επίσης, μίλησε για το συνεδριακό τουρισμό που βοηθά την πόλη της Καλαμάτας, σημειώνοντας πως πρέπει να υποστηριχθεί από τους φορείς.
Τέλος, ο κ. Αράπογλου σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνεται και πρακτική εξάσκηση με νέα υλικά που θα προσφέρουν εταιρείες, πάνω σε νέες μεθόδους και τεχνικές.

Της Βίκυς Βετουλάκη