Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που εμπνεύστηκε το σύνθημα «Στη Βραζιλία ήρθα…»

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που εμπνεύστηκε το σύνθημα «Στη Βραζιλία ήρθα…»

Ο Νίκος Σταθοράκης μιλά στο Θάρρος 

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστούν οι παίκτες της Εθνικής μας έστησαν τρελό γλέντι στο πούλμαν της επιστροφής… Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν το «Στη Βραζιλία ήρθα…», που αποτελεί πλέον το απόλυτο hit για το φετινό καλοκαίρι.
Πριν από λίγους μήνες ο ΟΠΑΠ κάλεσε σε διαγωνισμό «συνθήματος» τους Έλληνες οπαδούς, με έπαθλο το ταξίδι στη Βραζιλία, για το εναρκτήριο ματς της Ελλάδας απέναντι στην Κολομβία.
Ο αστυνομικός της ομάδα ΔΙΑΣ, Νίκος Σταθοράκης, ήταν αυτός που με το σύνθημά του «Στη Βραζιλία ήρθα…» κέρδισε το διαγωνισμό και βρέθηκε στο Μπέλο Οριζόντε στις 14 Ιουνίου, ενώ το σύνθημά του πλέον κάνει το γύρο του κόσμου…
Το «Θάρρος» μίλησε με τον Νίκο, που μας περιέγραψε την εμπειρία του…
 
-Πώς πήρες την απόφαση να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό;
Είδα για το διαγωνισμό στο facebook… και αποφάσισα να φτιάξω ένα σύνθημα. Ήταν ένας πρωτότυπος διαγωνισμός, οπότε είπα να δοκιμάσω την ευκαιρία. Έφτιαξα το σύνθημά μου κι όλα πήραν το δρόμο τους. Με  βοήθησαν οι φίλοι μου και οι συνάδελφοί μου με τις ψήφους τους… αλλιώς δε θα ήμουν εδώ.
 
-Όταν έγραφες το «σύνθημα», πίστευες ότι θα είσαι εσύ ο νικητής;
Όχι, γιατί είχε 2.000 συμμετοχές και χιλιάδες ψηφοφόρους. Όμως, όταν το είδα να ανεβαίνει, χάρηκα πολύ και το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό.
 
-Βρέθηκες στη Βραζιλία στο ματς με την Κολομβία. Πες μου τι σου έμεινε χαραγμένο από αυτή την εμπειρία;
Το ματς ήταν κάτι τρομερό. Στο γήπεδο ήταν 57.000 Κολομβιανοί κι εμείς μετά βίας 500. Όμως, δε σταματήσαμε να τραγουδάμε… Αυτό που μου έμεινε χαραγμένο ήταν ότι, παρά την απογοήτευση, μόλις τελείωσε ο αγώνας μείναμε για 2,5 ώρες στο γήπεδο τραγουδώντας, βγάζοντας βίντεο και φωτογραφίες.
 
-Τι ένιωσες όταν είδες τους παίκτες της Εθνικής μας να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση, τραγουδώντας το σύνθημα που εσύ έγραψες;
Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Νομίζω ότι ο καθένας θα ένιωθε τρομερά. Ήταν μεγάλη τιμή… και εύχομαι να συνεχίσουν να το τραγουδάνε και τις επόμενες μέρες, με την πρόκρισή μας επί της Κόστα Ρίκα.
 
-Πού πιστεύεις ότι θα φτάσει η Ελλάδα;
Πιστεύω στην πρόκριση στους 8. Μόνο να μη νιώσουμε σαν φαβορί με την Κόστα Ρίκα. Να πάμε ήρεμα και θα τα καταφέρουμε. Μετά συνεχίζουν τα νοκ-αουτ παιχνίδια, οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Ελπίζουμε για το καλύτερο.
 
Το σύνθημα
 «Στη Βραζιλία ήρθα, Ελλάδα
σ’ αγαπώ, παντού σ’ ακολουθώ.
 
Στη Βραζιλία ήρθα, στη χώρα
του Πελέ, όλα τα βλέπω μπλε.
 
Στη Βραζιλία ήρθα, κούπα να
πάρουμε, να τους τρελάνουμε».
 
Του Κώστα Γαζούλη