Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα χημικά της Συρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για τα χημικά της Συρίας

Συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση για τη μείωση των συντάξεων
 
Την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη απόρριψη των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο θα εκφράσουν αύριο στις 8.30 το βράδυ, στο μνημείο των λιμενεργατών στο λιμάνι της Καλαμάτας, τα μέλη του ΠΑΜΕ και τα σωματεία που το στηρίζουν.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη του ΠΑΜΕ ανέφεραν ότι «το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στον ΟΗΕ, αναδεικνύεται ένα νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Αφορά στην προσπάθειά τους να απορρίψουν τα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κρήτης.
Μετά την απροκάλυπτη επέμβασή τους με την υποστήριξη των “αντικαθεστωτικών” και το διαμελισμό της χώρας, τώρα προσθέτουν σε βάρος των λαών της περιοχής ένα νέο έγκλημα. Με το επιχειρούμενο περιβαλλοντολογικό έγκλημα αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η υποκρισία της δήθεν “πράσινης” Ε.Ε.».
Όπως ανέφεραν, απαιτούν:
-να μη γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλον
-την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις
-να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
-όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων.
 
Δηλώσεις συμμετοχής
Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστή η συμμετοχή μελών του ΠΑΜΕ στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην Αθήνα, την οποία διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιοδοτικές οργανώσεις ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.
Όσοι θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας: 27210-90411 και 27210-80656. Το κόστος είναι δέκα ευρώ και η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορεία την Πέμπτη 19/6, στις 2.00 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Π.Μπ.