«Τελείωσε» η πιθανότητα κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία της Μεσσήνης

«Τελείωσε» η πιθανότητα κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία της Μεσσήνης

Οριστικό τέλος στην πιθανότητα κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης επρόκειτο να θέσει χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, προβαίνοντας στην οριστική διακοπή και διάλυση της σύμβασης που είχε συναφθεί με την εταιρεία «Planning Σύμβουλοι Οργάνωσης Επιχειρήσεων Α.Ε» με θέμα: «Υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής  ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου: “Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης”».
Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η σύμβαση υπογράφηκε στις 3 Νοεμβρίου 2009. Ακολούθησε η καταβολή του 20% της χρηματοδότησης της πρώτης φάσης και η εταιρεία παρέδωσε τη μελέτη της a΄ φάσης, η οποία παρελήφθη. Ενώ αναμενόταν η θετική γνωμάτευση του αρμόδιου υπουργείου για την πληρωμή και του υπόλοιπου ποσού, αυτή δε δόθηκε και μετά την παρέλευση 30 ημερών από την παραλαβή των παραδοτέων συντάχθηκε το πρακτικό οριστικής παραλαβής της πρώτης φάσης. Το υπουργείο απάντησε με καθυστέρηση για την ολοκλήρωση και αποπληρωμή της α΄ φάσης, ενώ γνωστοποίησε πως διακόπτεται η β΄ φάση, προϋπολογισμού 22.500 ευρώ, λόγω οριακής βιωσιμότητας του έργου.
Το Δ.Σ. Μεσσήνης με απόφασή του το 2012 δεν αποδέχθηκε τη διακοπή της β΄ φάσης, ενώ ενέκρινε την ολοκλήρωση και αποπληρωμή της α΄ φάσης του έργου και εξουσιοδότησε το δήμαρχο για επαναδιαπραγμάτευση της ολοκλήρωσης της υπηρεσίας του θέματος.
Έτσι, το Δ.Σ. κλήθηκε χθες να αποφασίσει την οριστική διακοπή της β΄ φάσης (περιλαμβάνει υλοποίηση των σταδίων σύνταξης της προκήρυξης, υποστήριξη του Δήμου στη διεξαγωγή του διαγωνισμού και στη διαδικασία αξιολογήσεων, καθώς και υποστήριξη του Δήμου στη φάση των διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους αναδόχους και την υπογραφή της σύμβασης), τη λύση της σύμβασης και την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης, διότι η ανάδοχος εταιρεία δεν είχε οικονομική απαίτηση από το Δήμο.        
Χ.Χ.