Τρεις Ρομά κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές σε Καλαμάτα, Μεσσήνη & Μελιγαλά

Τρεις Ρομά κατηγορούνται  για διακεκριμένες κλοπές σε Καλαμάτα, Μεσσήνη & Μελιγαλά

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά σε συνεργασία με το αντίστοιχο της Μεσσήνης, επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, καθώς και μία κλοπή οχήματος στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων Ρομά, ηλικίας 21, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη ανήλικος Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Σύμφωνα με την αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις πρώτοι, κατά τις βραδινές ώρες της 26ης προς 27η Δεκεμβρίου 2013, αφού αρχικά αφαίρεσαν αυτοκίνητο Έλληνα στην Καλαμάτα, διέρρηξαν στη συνέχεια επτά συνολικά καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και προϊόντα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, διέθεσαν το κινητό τηλέφωνο έναντι χρηματικού ποσού στον τελευταίο της δικογραφίας ανήλικο Ρομά. Το τηλέφωνο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.