Όχι στη Β΄ Εθνική μέσω «ξένου» Α.Φ.Μ. λένε οι παλαίμαχοι της “Μαύρης Θύελλας”

Όχι στη Β΄ Εθνική μέσω «ξένου» Α.Φ.Μ. λένε οι παλαίμαχοι της “Μαύρης Θύελλας”

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Του Νίκου Μπαλόπουλου
Τις αντιδράσεις του κόσμου και τη στάση των φορέων της πόλης θέλουν να «μετρήσουν» Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Ράλλης, ειδικότερα ο πρώτος, πριν προχωρήσουν στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, με τα πρώτα μηνύματα να μην είναι και τα πλέον θετικά. Μεγάλη μερίδα του κόσμου της Μαύρης Θύελλας παρουσιάζεται συγκρατημένη απέναντι στο ενδεχόμενο εμπλοκής του κ. Κούγια στα διοικητικά της Καλαμάτας, ενώ πληροφορίες θέλουν και τους παλαίμαχους της ομάδας να αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με έντονο σκεπτικισμό. Δεν θα λέγαμε ότι ο σκεπτικισμός εστιάζεται στον ερχομό του ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής, αλλά στη θέλησή του να μεταφέρει το Α.Φ.Μ. των Αχαιών, ανοίγοντας μ’ αυτό τον τρόπο της ανόδου για τη Β΄ Εθνική στην Καλαμάτα… «Δεν θέλουμε Β΄ Εθνική μ’ αυτό τον τρόπο. Δεν θέλουμε ν’ ανέβει η Καλαμάτα με ξένο Α.Φ.Μ.», μας μετέφερε ο πρόεδρος των Παλαιμάχων, Μανώλης Θεοδώρου, που είχε χθες νωρίς το μεσημέρι συνάντηση και με τον Γιώργο Μπιστικέα.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Οριστική δείχνει η αποχώρηση Κούγια από την Πάτρα

ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ
Αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα και να φύγει από την Αχαΐα είναι ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, και αυτό έγινε έντονα εμφανές και πάλι τις τελευταίες ώρες, μέσω της στρατηγικής κίνησης του γνωστού ποινικολόγου. Με εξώδικη πρόσκληση που έστειλε στην διοίκηση της ερασιτεχνικής κάνει γνωστό πως θέλει να παραχωρήσει τον τίτλο του ονόματος στην Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση, η οποία θα πρέπει (;;;) να εγκρίνει την αλλαγή μετονομασίας του συλλόγου.
Στο εξώδικο έγινε γνωστό πως θα γίνει στις 10 Ιουλίου η Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία θα αποφασίσει την αλλαγή ονομασίας αλλά και την αλλαγή έδρας της ομάδας ζητώντας από την ερασιτεχνική να εγκρίνει αυτή την απόφαση όπως ορίζει ο αθλητικός νομός.
Το σχετικό σημείο της εξωδίκου πρόσκλησης αναφέρει…
«Σας δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι η ποδοσφαιρική εταιρεία της οποίας έχω το 90% των μετοχών.
1.Δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο – επωνυμία Παναχαϊκή στην επωνυμία της.
2.Σας δηλώνω ότι την 10/7/2014 η Γ.Σ. της εταιρείας θα αποφασίσει την αλλαγή ονομασίας και αλλαγή της έδρας – πόλεως που θα δίνει τα ποδοσφαιρικά της παιχνίδια χρησιμοποιώντας τον τίτλο – ονομασία της ποδοσφαιρικής ομάδας στην έδρα της οποίας θα δίνει τους αγώνες της και σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες του Δ.Σ. του σωματείου σας είτε με απόφαση άλλου οργάνου να κάνετε δεκτό τι αίτημα μου όπως άλλωστε αυτό ήταν το κύριο αντικείμενο του αιτήματος σας είτε προς τις δημοτικές παρατάξεις είτε προς την Ελληνική Βουλή».

Βαρύ το κλίμα στην Πάτρα… Βγάζουν συμπεράσματα για Καλαμάτα
Το σίγουρο είναι ότι το κλίμα στην Πάτρα για τον κ. Κούγια είναι πάρα πολύ βαρύ και φαίνεται ότι και ο ίδιος το έχει αντιληφθεί, όμως για να προχωρήσει την όλη διαδικασία στην Καλαμάτα, θα πρέπει να διαπιστώσει ότι το επιθυμεί ο κόσμος. Υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον Γιώργο Ράλλη στο συγκεκριμένο θέμα και οι δύο άνδρες θα επιδιώξουν να βγάλουν συμπεράσματα το προσεχές διάστημα.
Θυμίζουμε πως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη της Μαύρης Θύελλας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Tην άλλη Κυριακή αλλά… δύσκολα

Το αρχικό σχέδιο για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Σ. Η Καλαμάτα είναι για την επόμενη Κυριακή 29 Ιουνίου, όμως τα όσα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα μετά την εμπλοκή του Αλέξη Κούγια, δεν αποκλείεται να πάνε την όλη διαδικασία λίγες ημέρες πίσω. Η θητεία της διοίκησης ολοκληρώνεται και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να οριστεί η γενική συνέλευση έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την Γ.Σ., όμως ακόμη κι αν οριστεί, όπως πρέπει να γίνει, η συνέλευση για την Κυριακή, πολύ δύσκολα θα τρέξουν οι εξελίξεις, καθώς λογικά δεν θα υπάρξει απαρτία. Ίσως και σήμερα ωστόσο τα ερωτηματικά θα απαντηθούν με τη γνωστοποίηση της ημερομηνίας.