O αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Άκης Δάλλας ανοίγει την καρδιά του στο «Θ»…

O αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Άκης Δάλλας ανοίγει την καρδιά του στο «Θ»…

«Να βρεθεί ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας με σωστούς προσανατολισμούς» 
Ο Άκης Δάλλας έχει σημαντική προσφορά στην Καλαμάτα. Αγωνίστηκε αρκετά χρόνια στη «Μαύρη Θύελλα» και παρ’ ό,τι αριστερό μπακ, σημείωσε πολλά γκολ, ενώ ήταν «σπεσιαλίστας» στις εκτελέσεις πέναλτι (ήταν ολύμπια η ψυχραιμία του).
Είναι χαραγμένο στη μνήμη μου ένα γκολ που σημείωσε με φοβερή κεφαλιά σε ντέρμπι Παμίσου – Π.Σ. Η Καλαμάτα, σ’ ένα κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, στις αρχές της 10ετίας του 1980.
Ο κ. Δάλλας επί σειρά ετών είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα, ενώ την τελευταία διετία κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου στη Μαύρη Θύελλα και θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στο διοικητικό σχήμα (την περυσινή σεζόν είχε καταλυτικό ρόλο σε κρίσιμες φάσεις της ομάδας),  προσφέροντας αξιόλογο έργο.
Ο Άκης Δάλλας,  μας μίλησε για τη «Μαύρη Θύελλα», το έργο που γίνεται στην Ακαδημία, την πολύχρονη παρουσία του στους Παλαίμαχους, ενώ  θυμήθηκε ευχάριστες και άσχημες στιγμές στην καριέρα του.
 
Η Καλαμάτα ξεκίνησε τη σεζόν με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου στον 4ο όμιλο της Football Leuague 2, αλλά κατέλαβε την 3η θέση. Τι έφταιξε;
«Πιστεύω ότι αυτό που κυρίως έφταιξε ήταν οι ήττες από Ένωση Ερμιονίδας και Παναργειακό, διότι ήταν κομβικά παιχνίδια και αν πετυχαίναμε  νίκες, θα παίρναμε άλλη ψυχολογική ώθηση. Βεβαίως, έφταιξαν και άλλα θέματα, όπως οργάνωση και όχι τόσο μεγάλης προσφοράς ορισμένων ποδοσφαιριστών».
 
Ο φίλαθλος κόσμος στηρίζει την ομάδα της Καλαμάτας (ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή η προσέλευση στο γήπεδο στο πολύ κρίσιμο ματς με την Ένωση Ερμιονίδας), αλλά έχει και απαιτήσεις. Πότε θα ξαναδεί τη «Μαύρη Θύελλα» στην Α΄ Εθνική;
«Το όνειρο όλων μας είναι να ξαναδούμε τη «Μαύρη Θύελλα» στην Α΄ Εθνική κατηγορία, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθεί ένας ισχυρός οικονομικά παράγοντας, ο οποίος εκτός από οικονομική επιφάνεια, να έχει και σωστούς προσανατολισμούς».
 
Είστε αντιπρόεδρος στην Καλαμάτα και υπεύθυνος Ακαδημίας. Από το έργο που γίνεται στα τμήματα υποδομής είστε ικανοποιημένος; Πιστεύετε πως είναι κοντά η ημέρα που η «Μαύρη Θύελλα» θα στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της;
«Είμαι ικανοποιημένος ως ένα βαθμό από το έργο που γίνεται, αλλά για να φανεί η δουλειά, χρειάζεται πίστωση χρόνου. Θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μας σε μία 5ετία. Απομένουν άλλα 3 χρόνια όπου θα μπορεί η πρώτη ομάδα να στελεχώνεται από ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών. Επίσης ίσως πρέπει να συνεργαστούμε με μια ομάδα Α΄ Τοπικής κατηγορίας, όπου θα δίνουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα παίρνουν εμπειρία (θα «ψήνονται») και θα επιστρέφουν έτοιμοι προκειμένου να επανδρώσουν τη «Μαύρη Θύελλα»».
 
Πλησιάζει η Γενική Συνέλευση του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και όπως είναι φυσικό ο φίλαθλος κόσμος αγωνιά για την επόμενη σεζόν. Σε παλαιότερη συνέντευξή σας, είχατε πει ότι σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας.
«Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά για να διαπιστώσουμε αν πραγματικά μπορεί η Καλαμάτα να βασιστεί σε κάποιες προτάσεις τους, πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένοι και πιο ξεκάθαροι».
 
Ως ποδοσφαιριστής έχετε γράψει τη δική σας ιστορία στη «Μαύρη Θύελλα». Όπως θυμόμαστε ήσασταν  «σπεσιαλίστας» στα πέναλτι. Ποια ήταν η καλύτερη και ποια  η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σας;
«Η καλύτερη στιγμή ήταν τα δύο γκολ που πέτυχα με πέναλτι. Το ένα ήταν στον αγώνα με τον Πανασπροπυργιακό (τερματοφύλακας ήταν ο Αργυρόπουλος, επονομαζόμενος και «Χάρος»  που είχε έρθει στην Καλαμάτα) και η Μαύρη Θύελλα» νίκησε με 1-0. Το άλλο ήταν σε ματς  με τον Αστέρα Αμαλιάδας, όταν η ομάδα της Καλαμάτας πήρε την άνοδο. Ακόμη το γκολ που πέτυχα με κεφαλιά (1-0) στο Λεωνίδιο.
Ως άσχημη  στιγμή ήταν ένα χαμένο πέναλτι σ’ αγώνα μπαράζ με τον Αμφίλοχο (τερματοφύλακας ήταν ο Τσακμακίδης, ο οποίος αργότερα έπαιξε στον Ολυμπιακό Πειραιώς). Σ’ αυτό  το ματς κερδίσαμε 2-1 με γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο φίλος μου Κώστας Ασημακόπουλος».
 
Είστε πολύ ενεργό μέλος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα που έχει αξιοθαύμαστη προσφορά. Παράλληλα βλέπουμε ότι οι Παλαίμαχοι είναι κοντά στην Καλαμάτα. Ποιες είναι οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του Συνδέσμου;
«Θ’ ανταποδώσουμε το φιλικό ματς με τη Μεικτή  Νέας Ιωνίας και Ικάρου, πηγαίνοντας στην Αθήνα για τη ρεβάνς του αγώνα, ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα. Είμαστε σ’ επαφή με άλλους παλαίμαχους, όπως του ΠΑΟΚ για φιλικό ματς, που θα έχει τον χαρακτήρα φιλανθρωπικού σκοπού. Πρέπει δε ν’ αναφέρω ότι οι Παλαίμαχοι αγωνιούν για το μέλλον της «Μαύρης Θύελλας». Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιμάχων, Μανώλη Θεοδώρου και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να βρούμε τρόπους προκειμένου να βοηθήσουμε από όποιο πόστο κι αν είναι αυτό, τη μελλοντική πορεία της ομάδας».
 
Παρακολουθείτε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων; Υπάρχει σκάουτερ στην ομάδα που να παρακολουθεί Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές;  Επίσης υπάρχουν ταλέντα στο Νομό μας που να μπορούν να πλαισιώσουν την Καλαμάτα;
«Παρακολουθώ αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, όχι όμως όπως θα ήθελα λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Κανονικά η ομάδα της Καλαμάτας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, που έχουν το χρόνο και την εμπειρία, όπως οι Κώστας Ασημακόπουλος, Μανώλης Θεοδώρου, Τάκης Σακελλαρόπουλος κ.ά., που μπορούν να βρουν ταλέντα τα οποία αγωνίζονται στις Μεικτές ομάδες και θα επανδρώσουν τη μεγάλη ομάδα του Νομού μας, με σκοπό, ο κορμός της «Μαύρης Θύελλας» ν’ αποτελείται από Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές».

Του Βαγγέλη Χουντάλου