TEDxKalamata: «Σπουδαία εκδήλωση με ξεχωριστούς ομιλητές απόψε στην Αρχαία Μεσσήνη»


Στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης πέφτουν απόψε στις 8.00 τα φώτα, καθώς πραγματοποιείται το 3ο TEDxKalamata, με φετινή θεματική τα «Όρια».
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης οι διοργανωτές, αλλά και τέσσερις από τους έντεκα συνολικά ομιλητές, παραχώρησαν χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο νεόκτιστο πολυτελές ξενοδοχείο της Καλαμάτας, «Horizon Blu».
Ο Παναγιώτης Καραμπίνης, εκ των διοργανωτών, καλωσόρισε τους ομιλητές στην Καλαμάτα και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Μεσσήνιους να μη χάσουν αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.
Ο έτερος των διοργανωτών, Σπύρος Ζέρβας, τόνισε ότι η πρόκληση στην 3η διοργάνωση του TEDxKalamata είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς το θέμα τους άρεσε πολύ και γίνεται μια προσπάθεια να προσεγγίσουν τα όρια από διάφορες πλευρές, μέσα από τις ομιλίες ξεχωριστών ανθρώπων.
Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε «το παρών» και ο γνωστός τραγουδοποιός, Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος θα είναι και ο παρουσιαστής της σημερινής εκδήλωσης. Ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος που συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση, ενώ σημείωσε ότι και το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον, ειδικά στην εποχή μας, που τα όρια είναι στερεοτυπικά και υπαρξιακά.
Κλείνοντας χαρακτήρισε την κάθε ομιλία από τους 11 ξεχωριστούς ομιλητές μια επανάσταση.
Κατόπιν το λόγο πήραν τέσσερις εκ των ομιλητών της σημερινής βραδιάς. Ο Βρετανός ηθοποιός, Άνταμ Πίρσον, σημείωσε ότι, όταν πήρε ένα μήνυμα στο twitter που τον προσκαλούσε στην εκδήλωση και όταν είδε το θέμα, δεν μπορούσε να αρνηθεί, ενώ είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τέλος, δήλωσε ότι στην ομιλία του θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι «είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην είσαι απόλυτα φυσιολογικός».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αλεξάνδρα Κουστώ, εγγονή του μοναδικού Ζακ Κουστώ, η οποία δήλωσε χαρούμενη που βρίσκεται στην Καλαμάτα, ενώ τόνισε ότι η δική της ομιλία θα «αγγίξει» τα όρια του πλανήτη, για πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε, για να συνεχίσουμε να τα έχουμε και να τα απολαμβάνουμε.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης, από την πλευρά του, ως οικοδεσπότης, καλωσόρισε τους ομιλητές στην πόλη μας και σημείωσε ότι είναι ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο που δέχθηκε πρόσκληση γι’ αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση. Η δική του ομιλία θα είναι βασισμένη στη δική του προσωπική μέχρι τώρα εμπειρία ζωής και τα ξεχωριστά δικά του όρια.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο Ντάνιελ Κάμπος, χορευτής, χορογράφος και σκηνοθέτης, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως χορευτής της Μαντόνα, αλλά και από τη συμμετοχή του σε βιντεοκλίπ της Σακίρα.
Αν και λίγο αγχωμένος με τις κάμερες, ο Ντάνιελ δήλωσε επίσης χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα και την Καλαμάτα, ενώ στην ομιλία του θα προσπαθήσει να εξηγήσει τα δικά του όρια προσήλωσης και αφοσίωσης στη δουλειά του που τον έκαναν να ξεχωρίσει στο χώρο του.

Εκτός των 4 ομιλητών που έδωσαν  χθες το παρών στη συνέντευξη τύπου , οι θεατές που θα βρεθούν στην Αρχαία Μεσσήνη θα παρακολουθήσουν 11 μοναδικές ομιλίες . Δείτε αναλυτικά εδώ
 
Συναυλία Κωστή Μαραβέγια και ποδηλατοδράσεις
Στο πλαίσιο του ΤEDxKalamata θα πραγματοποιηθεί και ένα μεγάλο πάρτυ αύριο το βράδυ στο μπαρ «Καστράκι», το οποίο θα συνοδευτεί από μια συναυλία του Κωστή Μαραβέγια, συνοδεία της μπάντας του.
Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του TEDxKalamata 2014, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, στηρίζοντας το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης φιλικό προς το χρήστη αλλά και το περιβάλλον, καλούν να μετακινηθούμε με ένα από τα ποδήλατα που θα είναι διαθέσιμα για το κοινό από σήμερα Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστώσουμε τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο.
Αύριο, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τα ποδηλατικά κινήματα της πόλης, θα γίνει μουσική ποδηλατοβόλτα με τη συμμετοχή του τραγουδοποιού Κωστή Μαραβέγια. Με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Καλαμάτας και με τα τραγούδια του Κωστή Μαραβέγια και της μπάντας του, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν για μια διαδρομή περίπου 5 χλμ. προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης.