Άνοιγαν διαμερίσματα στην Καλαμάτα με ταυτότητες

Άνοιγαν διαμερίσματα  στην Καλαμάτα με ταυτότητες

Με επιείκεια έκρινε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας μία νεαρή τσιγγάνα με έξι παιδιά και ένα νεαρό τσιγγάνο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων σε διαμερίσματα στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού, στην πολυκατοικία όπου διαμένει αντιλήφθηκε θόρυβο. Κοιτώντας από το «ματάκι» της πόρτας, είδε τα δύο αυτά άτομα να κρατούν διάφορα αντικείμενα και τη γυναίκα, φορώντας κάλτσες στα χέρια, να προσπαθεί με μία ταυτότητα να διαρρήξει πόρτες από τα γειτονικά  διαμερίσματα. Ειδοποίησε συναδέλφους του από την Ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι έσπευσαν στην πολυκατοικία και μαζί με αυτόν συνέλαβαν τους δύο τσιγγάνους.
Χθες, στο δικαστήριο, αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας πως είχαν μπει στην πολυκατοικία για να πουλήσουν εμπορεύματα (κάλτσες και σφουγγάρια).
Η τσιγγάνα, η οποία έχει ξαναδικασθεί για κλοπές και διαρρήξεις, αποφυλακίσθηκε το 2011. Στην απολογία της είπε ότι εκείνες τις κλοπές τις είχε κάνει διότι την κακοποιούσε ο άντρας της που είναι μπλεγμένος με τα ναρκωτικά και της ζητούσε χρήματα. Αρνήθηκε, όμως, ότι έχει κάνει τις συγκεκριμένες διαρρήξεις. Για την ταυτότητά της που βρέθηκε τσαλακωμένη, ισχυρίσθηκε ότι την τσαλάκωσε η ίδια σε καυγά με τον άντρα της.
Καθώς διαμένουν στο Χαλάνδρι και οι δύο κατηγορούμενοι, ισχυρίσθηκαν ότι ήρθαν στην Καλαμάτα για έναν αρραβώνα και παράλληλα πωλούσαν πράγματα.
Ο νεαρός τσιγγάνος υποστήριξε επίσης τα ίδια, λέγοντας πως απλώς χτυπούσαν τα κουδούνια στα διαμερίσματα και δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τα διαρρήξουν.
Τελικά, το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους. Στη μεν τσιγγάνα επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών, στο δε νεαρό, αφού του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, φυλάκιση 4 ετών.
Επίσης, τους δόθηκε η δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα αποφυλακισθούν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Στην τσιγγάνα επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Της Βίκυς Βετουλάκη