Με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο, συναντήθηκε ο δήμαρχος Π. Νίκας, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα συνεργασίας του νοσοκομείου με το Δήμο, ενώ ο δήμαρχος – σε δηλώσεις του – ανέφερε πως «ξεκινάμε την προσπάθεια συλλογής των οργανικών απορριμμάτων από το νοσοκομείο», τονίζοντας πως αποτελεί «μεγάλο στοίχημα» η διαχείρισή τους στο πλαίσιο της συνολικής επεξεργασίας των απορριμμάτων από το Δήμο Καλαμάτας.
Για τη γρηγορότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου, ο Δήμος Καλαμάτας προσανατολίζεται να παράσχει εγκαταστάσεις και χώρο στο Ανατολικό Κέντρο, ώστε να μεταφερθεί εκεί το ΕΚΑΒ με τα ασθενοφόρα του (σήμερα λειτουργεί σε χώρο δίπλα στα Επείγοντα).
Πλέον, δε θα μεσολαβεί μεγάλο διάστημα χρόνου για να μπει το ασθενοφόρο στην πόλη και να διακομίσει τον ασθενή στο νοσοκομείο, ενώ ο νέος χώρος θα έχει άμεση πρόσβαση στον περιμετρικό της πόλης, για να φεύγει το ασθενοφόρο με ευχέρεια προς κάθε σημείο του νομού.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στο νέο Δημαρχείο, ήτοι το παλιό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα:
α) η μετακίνηση ενός container που περιέχει εξοπλισμό του νοσοκομείου από το χώρο του παλιού Νοσηλευτικού Ιδρύματος, που ύστερα από τη μετασκευή του θα αποτελεί το νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας
β) η μεταστέγαση της Σχολής Νοσοκόμων του Νοσοκομείου Καλαμάτας (Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή), που σήμερα εδρεύει στο κτηριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου.
Το κτήριο αυτό θα στεγάσει τη ΔΕΥΑΚ μετά τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παράσχει στέγη για τη Σχολή σε ένα από τα σχολικά του κτήρια. Με τον τρόπο αυτό θα προκύψει και οικονομία για το νοσοκομείο, καθώς ο Δήμος θα καλύπτει τις δαπάνες για θέρμανση, ύδρευση κ.λπ. Συζητήθηκαν, ακόμη, ορισμένα άλλα, ήσσονος σημασίας ζητήματα.
Μεταφορά του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο
Δείτε επίσης.
Έντεκα συλλήψεις για χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση
Η Καλαμάτα συνεχίζει την προετοιμασία εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
«Να θυμάσαι ότι είσαι απολύτως μοναδικός. Όπως και οι άλλοι»
Πριν 94 χρόνια
Ψηφιοποίηση, διαφάνεια και τα κρίσιμα νομικά ερωτήματα για τη διαχείριση των ΠΜΣ
ΕΛ.Α.Σ.: από την αυτοοργάνωση στην απαξίωση της βάσης
Ε.Ο. Πύργου -Κυπαρισσίας: 6 τραυματίες σε σοβαρό τροχαίο
Επόμενη στάση της «Διάπλασης» στην Πύλο
Τοπικά 30.09.2026, 20:45
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας: Open Day Εθελοντισμού την Κυριακή
Τοπικά 30.09.2026, 20:26
Ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα
Τοπικά 30.09.2026, 19:00
Φοιτητική στέγη: Ανοδικά τα ενοίκια στην Καλαμάτα
Φόρτωση…




