Πρότυπο «πράσινης ενέργειας» το Νοσοκομείο Καλαμάτας


Συνάντηση Ν. Γιαννακοπούλου με Γ. Μπέζο

Του Κώστα Γαζούλη

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το πρωί η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με το διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, ανακοίνωσαν την ένταξη της βιοκλιματικής αναβάθμισης του νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ.

Δηλώσεις
Η κα Γιαννακοπούλου τόνισε ότι η βιοκλιματική αναβάθμιση είναι έργο πνοής για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, που θα το μετατρέψει σε πρότυπο πράσινης ενέργειας σε όλη την Ελλάδα.
Στη συνέχεια, χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό, γιατί, αφενός, μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και, αφετέρου, γιατί επιτυγχάνεται πολύ μεγάλη εξοικονόμηση πόρων με αυτό τον τρόπο.
Κλείνοντας η κα Γιαννακοπούλου υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας και στις περαιτέρω ενέργειές του για την ενεργειακή αναβάθμισή του.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, καλωσόρισε την κα Γιαννακοπούλου και την ευχαρίστησε για τη συμβολή της στην ένταξη του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης του νοσοκομείου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, διασφαλίζοντας έτσι τους πόρους για την υλοποίησή του.
Όσον αφορά στο συγκεκριμένο έργο, ενημέρωσε ότι περιλαμβάνει δυο σημαντικά υποέργα. Το πρώτο είναι η θερμομόνωση σε όλα τα δώματα του νοσοκομείου. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό ολόκληρου του κτηρίου, με χρώματα ενεργειακής εξοικονόμησης, τα λεγόμενα και «ψυχρά υλικά».
Ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συνεργάτες τους που δουλεύουν νύχτα-μέρα και έχουν καταφέρει όλοι μαζί να απορροφήσουν αρκετά κοινοτικά προγράμματα προς όφελος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και των πολιτών του νομού.
Επίσης, τόνισε ότι θεωρεί δεδομένη τη στήριξη της κας Γιαννακοπούλου και για μελλοντικές δράσεις, όπως την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του έργου που αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, με μοναδικό σκοπό την αυτοπαραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας και τελικό στόχο τη μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.
Τέλος, ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Κατσίβελα, για τη συνεργασία και τη δική τους συμβολή.