Δημιουργείται Σύλλογος για το Ιστορικό Κέντρο με πρωτοβουλία κατοίκων και επαγγελματιών


Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Ιστορικό Κέντρο αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία συλλόγου, με σκοπό, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, τον προγραμματισμό και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής. Για το σκοπό αυτό προχωρούν και σε εκλογές, στις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να εκλέξουν Διοικητικό Συμβούλιο. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «με πρωτοβουλία 20 κατοίκων και επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας ιδρύσαμε πριν από τέσσερις μήνες ομώνυμο σύλλογο, που, μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο την ιεράρχηση, αξιολόγηση, μελέτη, προώθηση και υποβολή προτάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές της πόλης για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας και την προαγωγή γενικότερων τοπικών θεμάτων, καθώς και την ενασχόληση με θέματα προστασίας και διατήρησης της αρχιτεκτονικής αισθητικής της περιοχής.
Μέλος του συλλόγου μπορεί να γίνει όποιος κατοικεί ή διαμένει ή έχει σχέση με την περιοχή (δραστηριοποιείται εμπορικά) ή είναι φίλος του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας κατόπιν αιτήσεώς του στο Δ.Σ. του Σωματείου.
Επειδή πρέπει να γίνουν εκλογές για το πρώτο Δ.Σ., σας καλούμε να γίνετε μέλη, ή να θέσετε υποψηφιότητα στις εκλογές που θα γίνουν τη Δευτέρα 10 Νoεμβρίου στις 18.00, στο κτήριο του παλιού Εμπορικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Αριστομένους & Χρήστου Κουμάντου, 1ος όροφος.
Μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλη ή να δηλώσετε υποψηφιότητα μέχρι το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στο κατάστημα νυφικών «Καλύβας» ή στο κατάστημα εστίασης “De ja vu”, πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ο Σύλλογός μας μπορεί να επιτύχει στο έργο του, αρκεί να έχει τη δική σας καθολική και ουσιαστική συμμετοχή. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, για να ακούμε τη γνώμη, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς σας. Σας προσκαλούμε να γίνετε ενεργά μέλη. Εγγραφείτε μέλη του συλλόγου μας. Ενημερώστε γνωστούς και φίλους σας και προτρέψτε τους να εγγραφούν στο σύλλογο».
Α.Π.