Μεσσήνιοι στο μαραθώνιο του Σικάγο


Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Bank of America Chicago Marathon, ο μεγάλος μαραθώνιος της πόλης του Σικάγο. Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση που συγκαταλέγεται και στη σειρά Major Marathons της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν κορυφαίοι δρομείς αλλά και χιλιάδες κόσμου.  
Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται από το 1905 και δικαιωματικά ανήκει στους σημαντικότερους στον πλανήτη. Αυτή τη φορά, μάλιστα, οι τερματισμοί ξεπέρασαν τις 40.000, που αποτελεί και νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλος νικητής ήταν ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο 29χρονος Κενυάτης που έχει πάμπολλες διακρίσεις παλαιότερα στα 5.000 και 10.000 μ. και τα τελευταία χρόνια στον ημιμαραθώνιο και το μαραθώνιο. 
Φυσικά, η ελληνική παρουσία δεν έλειψε ούτε στην αμερικανική μεγαλούπολη, με συνολικά 6 δρομείς από τη χώρα μας να τερματίζουν τον αγώνα, μεταξύ των οποίων και οι Μεσσήνιοι Ηλίας Μπάκας και Πέτρος Μπουραζιάνης. Πιο γρήγορος από όλους ήταν ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος σε 2.44.28.