Σε καλό δρόμο ο ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς


«Είμαστε πιο κοντά, το παλεύουμε, υπάρχει θετικό κλίμα» τόνισε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι έχει συνταχθεί μελέτη για τις ανάγκες που υπάρχουν για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχει ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλες οι κινήσεις γίνονται σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Επειδή οι υποψήφιοι για έναν επικείμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ πρέπει να προετοιμαστούν, η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Υπάρχει θετικό κλίμα που στο τέλος κάτι θα δώσει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα, ο διαγωνισμός θα αφορά τις βασικές ειδικότητες, δηλαδή Φιλολόγους, Μαθηματικούς, Φυσικούς, Δασκάλους και Νηπιαγωγούς.
Για τις μεταγραφές ανέφερε ότι μέχρι και χθες, το μεσημέρι, είχαν κατατεθεί 10.170 αιτήσεις, ενώ συνολικά 12.035 πρωτοετείς φοιτητές είχαν λάβει κωδικό από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μείωση στον ρυθμό των αιτήσεων.

Οι αλλαγές
Ο κ. Λοβέρδος επανήλθε στο θέμα των επικείμενων αλλαγών στα δημοτικά σχολεία, λέγοντας ότι «θα επιχειρηθεί δομική αλλαγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».
Σύμφωνα με τον υπουργό, στο νέο δημοτικό σχολείο θα υπάρχει λιγότερη ύλη, περισσότερη γνώση και δημιουργική απασχόληση. Εντός του Οκτωβρίου, είπε ο κ. Λοβέρδος, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Συμβουλίου των πρώην υπουργών Παιδείας και έως τον Γενάρη θα έχει κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι οι όποιες αλλαγές γίνουν δεν θα οδηγήσουν σε μείωση στις θέσεις εκπαιδευτικών. «Εάν θεωρείτε ότι ήρθαμε εδώ να πυροβολήσουμε ανθρώπους, κάνετε λάθος και σας έχουμε διαψεύσει από την πρώτη στιγμή ως προς αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, για τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα οποία δεν έχουν ρυθμίσει μέχρι σήμερα τις οικονομικές τους οφειλές και θα κλείσουν, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι οι φοιτητές θα απορροφηθούν από τα δημόσια ΙΕΚ. Μάλιστα, προανήγγειλε λύση για τους φοιτητές των κολεγίων στα οποία θα μπει «λουκέτο».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ, ethnos.gr