Συνεχίζεται ο διάλογος των δύο πλευρών πριν τη διάλυση του αυθαίρετου οικισμού στην Αγία Τριάδα


Και αυτήν την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των αθιγγάνων και επιτροπής του Δήμου, που αποτελείται από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γιαννόπουλο και το διευθυντή Πρόνοιας Στέφανο Στεφανόπουλο. Στόχος είναι η διάλυση του αυθαίρετου οικισμού παραπηγμάτων στην Αγία Τριάδα με ειρηνικό τρόπο.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν, χθες, από τη Δημοτική Αρχή.
Επισημαίνεται, ακόμη, η πρόβλεψη του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για χρηματοδότηση με ποσόν 68.592.308 ευρώ των υποδομών οικισμών Ρομά, κοινωνικών υποδομών και υποδομών υγείας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης».
Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα», την Κυριακή 12 Οκτωβρίου. Αυτό, αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι υπάρχει κεντρική πολιτική κατασκευής ή και βελτίωσης των οικισμών αθιγγάνων.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 11 Οκτωβρίου ο δήμαρχος επισκέφθηκε οικισμούς αθιγγάνων 10 χιλιόμετρα από τη Λαμία και στους Σοφάδες Καρδίτσας. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η Μπιρμπίτα ως χώρος είναι καταλληλότερος από τους οικισμούς στη Λαμία και στους Σοφάδες.
Σημειώνουμε ότι στο δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «“Πράσινο φως” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) για την ενεργοποίηση με διαδικασίες-εξπρές έργων που περιλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ, έχει λάβει η κυβέρνηση ύστερα από διαπραγματεύσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής της task force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ και της Ε.Ε. Με τον τρόπο αυτόν η Ελλάδα θα εισπράξει προκαταβολικά, πριν από την ένταξη των έργων σε κοινοτικά προγράμματα, το μεγαλύτερο ποσό της επιχορήγησης».

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης