Άλλοι τρεις μετανάστες προσπάθησαν να επιβιβασθούν με πλαστά έγγραφα σε αεροπλάνο


Άλλοι τρεις μετανάστες συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας να προσπαθούν να επιβιβασθούν σε πτήσεις του εξωτερικού με πλαστά έγγραφα.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν δύο Ιρακινούς, έναν 25χρονο και μία 18χρονη, καθώς και ένα 48χρονο Σύρο, οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 18χρονης Ιρακινής, που είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη της Αυστρίας, την οποία συνόδευε ο 25χρονος και είχε σκοπό να συνταξιδέψουν, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαβατήριο και ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Γερμανίας.
Το ίδιο διαπίστωσαν και κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 48χρονου Σύρου, ο οποίος επίσης είχε σκοπό να ταξιδέψει για Βιέννη.
Σε αυτόν βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Αρχών Αλβανίας, η απώλεια του οποίου είχε δηλωθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού Αττικής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.