Άμεσα κατακύρωση διαγωνισμού προστασίας ακτών σε Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Κιτριές


Μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η διαδικασία επικύρωσης της δημοπρασίας για τα έργα προστασίας και ανάπλασης ακτών Αρχοντικού, Παλιόχωρας, Αβίας και  Κιτριών, προϋπολογισμού 4.920.000 ευρώ.
Τα έργα αυτά αναμένεται να λύσουν οριστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και καταστηματάρχες από τους έντονους κυματισμούς, ενώ ήδη όσα έχουν εκτελεσθεί στο Ακρογιάλι έχουν θετικά αποτελέσματα.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας στο «Θ», σημείωσε ότι με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί η αντιδιαβρωτική προστασία στο σύνολο των ανατολικών ακτών του Μεσσηνιακού κόλπου.
 
Αυτοψία
Μετά την προχθεσινή θαλασσοταραχή και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Θ», ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της Παλιόχωρας. Όπως τόνισε η κα Νικολάκου, πρόκειται για τη γνωστή «πίεση» που υφίσταται η περιοχή τα τελευταία χρόνια και στόχος της Περιφέρειας είναι να αντιμετωπισθεί με τα έργα αυτά.
Στη ουσία, η β΄ φάση του έργου έχει εκτελεστεί στο Ακρογιάλι, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες και γίνονται κάποια συμπληρωματικά έργα.
 
Λόγω των ενστάσεων
Τα αντιδιαβρωτικά έργα Αρχοντικού, Παλιόχωρας, Αβίας και  Κιτριών έχουν δημοπρατηθεί και πιθανότατα στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή να γίνει κατακύρωση του διαγωνισμού και ανάδειξη του αναδόχου, ώστε να ξεκινήσει η εκτέλεση.
Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης, οφειλόταν στις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί, διαδικασία που πλέον ολοκληρώθηκε. «Από την πρώτη στιγμή έχει επιβεβαιωθεί πόσο αναγκαίο ήταν αυτό το έργο, που ταλαιπωρεί κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Βέβαια, καθώς τα αντιδιαβρωτικά αυτά έργα επηρεάζουν το ένα το άλλο, πιστεύουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν σε όλη την ακτογραμμή, ώστε να έχουμε απόλυτη εικόνα των αποτελεσμάτων τους», κατέληξε. 

Της Βίκυς Βετουλάκη