Ένας ακόμα τραυματισμός στη νησίδα της 23ης Μαρτίου (φωτογραφίες)


Παρέμβαση εξήγγειλε η Δημοτική Αρχή μετά τα τραγικά συμβάντα 
Σήμερα στο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ «Τζόκερ» κληρώνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό, αν βρεθεί φυσικά κάποιος τυχερός. Οι μοναδικοί, όμως, οι οποίοι δε θα αγωνιούν για τους τυχερούς αριθμούς είναι οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας. Σε αυτούς έτυχε ήδη, αφού χθες και προχθές δύο άτομα, από έργα που έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει στην οδό 23ης Μαρτίου, τραυματίστηκαν. Ευτυχώς, βέβαια, για τους πολίτες πλήρωσαν πολύ ελαφρά το… τίμημα των όσων τραγικών βίωσαν.
Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω παραδείγματα που καταδεικνύουν την αμέλεια στη συντήρηση των υποδομών της πόλης. Πριν από ένα μήνα περίπου πολίτης έπεσε σε λακκούβα στην οδό Ακρίτα και έσπασε το χέρι του.
Πάντως, για όσους και όσες δε γνωρίζουν, σύμφωνα με το νόμο, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για τη συντήρηση του οδοστρώματος των δημοτικών οδών, για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων. Σε περίπτωση δε ζημίας ή ατυχήματος που επήλθε συνεπεία παραλείψεως των αρμόδιων οργάνων του Δήμου να συμμορφωθούν με την παραπάνω υποχρέωση, ο Δήμος ευθύνεται για αποζημίωση του ζημιωθέντος.
Χθες σημειώθηκε ένας ακόμα σοβαρός τραυματισμός, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, στη νησίδα της 23ης Μαρτίου. Ηλικιωμένος άνδρας που προσπάθησε να περάσει το δρόμο έπεσε και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Οι διερχόμενοι αλλά και οι επαγγελματίες από τα γύρω μαγαζιά έτρεξαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και ο συμπολίτης μας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το περιστατικό έρχεται να συμπληρώσει το προχθεσινό με τον τραυματισμό ηλικιωμένης γυναίκας, που ακριβώς στο ίδιο σημείο έπεσε και χτύπησε (δείτε εδώ ).
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση, γιατί έχουν επισημάνει την «εγκληματική» νησίδα στο Δήμο ουκ ολίγες φορές, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Όπως έλεγαν σχετικά στο «Θάρρος», στην περιοχή έχουν συμβεί περισσότερα από δέκα ατυχήματα.
Να σημειώσουμε ότι σχετικά δημοσιεύματα είχε κάνει η εφημερίδα μας πριν από ένα χρόνο, πάλι για το ίδιο σημείο, χωρίς όμως έμπρακτη αντίδραση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Πάντως, μετά τα δύο συνεχόμενα συμβάντα, χθες και προχθές, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παν. Νίκας έδωσε εντολή για σύνταξη μελέτης ανάπλασης στην πλατεία 23ης Μαρτίου (οδός Σταδίου) και στο βόρειο ρεύμα, ώστε να αντιμετωπισθούν προβλήματα κυκλοφορίας, στάθμευσης, καθώς και εκείνα που δημιουργούνται από τα ριζώματα των δέντρων με την ανύψωση της πλακόστρωσης.
Η οδηγία είναι κατάργηση όλων των θέσεων στάθμευσης και κάθε δυνατότητας για στάθμευση, όπως και διάθεση 3 έως 3,5 μέτρων για τη διέλευση των οχημάτων.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη