Ακόμα ένας σοβαρός τραυματισμός στη νησίδα της 23ης Μαρτίου (φωτογραφίες)


Ηλικιωμένος χτύπησε στο κεφάλι

Ακόμα ένα σοβαρός τραυματισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης στη νησίδα της 23ης Μαρτίου. Ηλικιωμένος άνδρας που προσπάθησε να περάσει το δρόμο έπεσε και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Αυτή τη στιγμή διακομίζεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το περιστατικό αυτό έρχεται να συμπληρώσει και το χθεσινό τραυματισμό ηλικιωμένης γυναίκας, που ακριβώς στο ίδιο σημείο, έπεσε και χτύπησε. Μάλιστα υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο του Θάρρους. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής ειναι εξοργισμένοι, γιατί έχουν επισημάνει την “εγκληματική” νησίδα στο Δήμο, ουκ ολίγες φορές αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Σχετικά δημοσιεύματα είχε κάνει και η εφημερίδα μας πριν ένα χρόνο και πάλι για το ίδιο σημείο…


*Το ρεπορτάζ του “Θάρρους” για το χθεσινό περιστατικό

Αδιαφορία που μπορεί να σκοτώσει
Τυχερή μέσα στην ατυχία της ήταν χθες το πρωί μια ηλικιωμένη που παραπάτησε στη νησίδα της πλατείας 23ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11.00 η ηλικιωμένη διέσχισε τη μια πλευρά του δρόμου, μέχρι που έφθασε στη νησίδα. Στη νησίδα, όπως έχουμε ξαναγράψει, λόγω των δέντρων ή αρχικής κακοτεχνίας, το υλικό που έχει τοποθετηθεί έχει σπάσει στα δύο, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα μικρό σκαλί. Εκεί, λοιπόν, μπλέχτηκε το πόδι της, με αποτέλεσμα να βρεθεί με «τα μούτρα» στο οδόστρωμα της άλλης πλευράς. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή περνούσε αυτοκίνητο και τελευταία στιγμή πρόλαβε να σταματήσει.
Η γυναίκα, εμφανώς σοκαρισμένη και γεμάτη αίματα, σηκώθηκε με τη βοήθεια δημοτικού υπαλλήλου, που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, ενώ αμέσως της δόθηκε μια καρέκλα και πάγος από γειτονικό καφέ.
Τα σημάδια από την πτώση σε πρόσωπο και πόδια ήταν εμφανή, ενώ υποστήριζε ότι πονά και αλλού, αλλά μη θέλοντας να ανησυχήσει τους οικείους της, προτίμησε να επιστρέψει σπίτι της, αφού πρώτα ηρεμούσε.
Όπως μας ανέφεραν, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει κάποιος εκεί, αφού έχουν σημειωθεί πάνω από 10 αντίστοιχα περιστατικά.
Κύριοι του Δήμου, μήπως πρέπει να διορθωθεί το συγκεκριμένο λάθος στο σημείο ή θα ρίξουμε το φταίξιμο στα δέντρα που μεγαλώνουν; Αν ισχύει αυτό, τα δέντρα προϋπήρχαν της ανάπλασης της νησίδας και έπρεπε αυτό να ληφθεί υπ’ όψιν όταν έγινε η επιλογή του υλικού.
Πάντως, πρέπει να το έχει «η μοίρα» της 23ης Μαρτίου να γίνεται η μία αστοχία μετά την άλλη, καθώς μερικά μέτρα πιο κάτω είναι η περίφημη ένωση της Γερμανού με την Αριστομένους, όπου παρατηρείται το φαινόμενο κάθε μήνα να κολλούνται τις πλάκες, καθώς, όπως έδειξε το αποτέλεσμα, ήταν ακατάλληλες.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση