Αλίμονο στους νέους…


Η «Φάρις» προσπαθεί να… αναστήσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό σε… κώμα. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να ανεβάσει την κινηματογραφική επιτυχία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Αλίμονο στους νέους», όπου τους κύριους ρόλους ερμήνευαν ο Δημήτρης Χορν και η Μάρω Κοντού. 
Το έργο αποτελεί μια διασκευή του γνωστού μύθου του Φάουστ. Με αντάλλαγμα την ίδια του την ψυχή ο Ανδρέας, ένας ρομαντικός και ηλικιωμένος κύριος, γίνεται ξανά νέος και προσπαθεί να κατακτήσει την καρδιά της όμορφης Ρίτας, μιας φτωχής και νέας γυναίκας, την οποία πάντα ποθούσε αλλά δίσταζε να πλησιάσει εξαιτίας της ηλικίας του. 
Σύντομα θα καταλάβει πως τα νιάτα από μόνα τους δεν αρκούν για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο.  Έτσι, δε θα διστάσει να προικίσει τη Ρίτα, ώστε να μπορέσει να ευτυχήσει δίπλα στον αγαπημένο της Μανώλη, έναν επίσης φτωχό νέο. 
Η σκηνοθεσία θα είναι του Κώστα Κατσουλάκη, αλλά ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι ηθοποιοί. Κακές γλώσσες λένε ότι… καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ελλείψει άλλου. Μάλιστα, είχε προτείνει δύο έργα, αλλά, τελικά, προκρίθηκε το παραπάνω. 
Α.Π.