Ένα μακάβριο εύρημα διέκρινε χθες το πρωί ένας καπετάνιος σκάφους που έπλεε κοντά στις ακτές της Σαπιέντζας. Στο σημείο «Πόρτο Λόγγο», σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτή και μισοθαμμένος στην αμμουδιά, εντοπίσθηκε ανθρώπινος σκελετός.
Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως η θάλασσα ξέθαψε το σκελετό, καθώς εξέχουν από την άμμο το κρανίο, η ραχοκοκαλιά και η πλάτη.
Χθες το μεσημέρι στο σημείο πήγαν λιμενικοί και αστυνομικοί, οι οποίοι τράβηξαν φωτογραφίες, αλλά λόγω της προχωρημένης ώρας θα προχωρήσουν σε περισυλλογή των οστών σήμερα μαζί με ιατροδικαστή. Την υπόθεση χειρίζεται το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.
Πάντως, μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι στο νησί υπάρχουν σκελετοί σε διάφορα σημεία, ενώ ακριβώς στο ίδιο σημείο της ακτής έχει βρεθεί και παλαιότερα ανθρώπινος σκελετός.
Β.Β.
Ανθρώπινος σκελετός σε ακτή στη Σαπιέντζα
Δείτε επίσης.
Πρεμιέρα με ήττα στο Καναλάκι για την Καλαμάτα Μπάσκετ
Ήττα 3-1 για τον Μιλτιάδη στην Κόρινθο
Σπουδαίο τουρνουά βόλεϊ και μνήμη Γιάννη Μπουσούνη
Για αποτελέσματα στην Κόρινθο ο Μιλτιάδης
Ο «χάρτης» της εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση – Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι εργάζονται σήμερα
Αντώνης Σαμαράς: “Το μόνο που με νοιάζει να μη χάσει η Ελλάδα – Δεν θα μπορούν ούτε και να το μπαζώσουν”
Δ. Παπαστεργίου:«Από 1η Ιανουαρίου το όριο των 15 ετών στα social media»
Μίλτος Χρυσομάλλης: Θετική εξέλιξη για το Μιναγιώτικο φράγμα
Τοπικά 04.10.2026, 22:00
Ποιος θα πληρώσει, τελικά, τον λογαριασμό;
Τοπικά 04.10.2026, 20:35
Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα
Τοπικά 04.10.2026, 17:58
Παπαευσταθίου και Κουτραφούρης στη Δημοτική Επιτροπή της Δευτέρας
Τοπικά 04.10.2026, 15:57
Αμοιβές προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας
Τοπικά 04.10.2026, 14:01
Στο όνομα της «Πράσινης Ανάπτυξης»
Φόρτωση…



