Επτά προσλήψεις εποχικών με δίμηνη σύμβαση


Τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος Οιχαλίας καταγράφηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν το όργανο κλήθηκε να αποφασίσει για την πρόσληψη προσωπικού που θα απασχοληθεί με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας.
Όπως ανέφερε κατά την εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Δημ. Καραμπούλας, στην υπηρεσία καθαριότητας υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πολλά αιτήματα για καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων – πλατειών – δρόμων, τακτική αποκομιδή απορριμμάτων σε όλες τις Κοινότητες, που δεν έχουν υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα πολλά παράπονα και αγανάκτηση των πολιτών.
Η υπηρεσία καθαριότητας δε διαθέτει χειριστές μηχανημάτων έργων, αλλά μία εργάτρια αποκομιδής απορριμμάτων, η οποία προέρχεται από εκκρεμότητες διορισμών έτους 2010, επτά εργάτες καθαριότητας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τέσσερις εργάτες καθαριότητας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με λήξη σύμβασης την 1η Δεκεμβρίου.
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων απαιτείται καθαρισμός των φρεατίων όμβριων υδάτων, υπάρχει αυξημένη ανάγκη καθαριότητας λόγω εορτών Χριστουγέννων, ενώ λήγουν και οι συμβάσεις  των τεσσάρων υπαλλήλων. Έτσι, προτάθηκε ότι για να αντιμετωπιστούν οι   έκτακτες και κατεπείγουσες εποχιακές αυξημένες ανάγκες για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2015, θα πρέπει να προσληφθούν τέσσερις εργάτες καθαριότητας, δύο χειριστές μηχανημάτων έργου και ένας οδηγός, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τη δημόσια υγεία.
 
Ερωτήσεις κι απαντήσεις
Απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου Ηλία Σακελλαριάδη, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως θα γίνει και άλλη προκήρυξη μέσω ΟΑΕΔ, για επιπλέον εργάτες καθαριότητας και οδηγούς οχημάτων με πεντάμηνη σύμβαση.
Την άποψη ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες και πως θα πρέπει να γίνει παρέμβαση στην ΚΕΔΕ για να επιτραπούν προσλήψεις με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος, Δ. Μπινίσκος. «Κάθε χρόνο δίμηνο, δίμηνο, τέσσερα μεροκάματα δηλαδή και να έχουμε ψηφοθηρικούς λόγους να τους έχουμε αιχμαλώτους εδώ; Κάποτε πρέπει να γίνει κάτι. Όσοι πάνε στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ να το θέσουν θέμα. Όχι να θέσουν θέμα να πάρει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος είκοσι ευρώ για μετακινήσεις. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να βάλουν», είπε χαρακτηριστικά.
Έχει ήδη τρέξει το πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης πληροφόρησε τον Ηλία Ντονά ο αντιδήμαρχος, ενώ υπέρ της διαδικασίας πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων τάχθηκε ο δήμαρχος  Αριστ. Σταθόπουλος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει αυτό και πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, γιατί το προσωπικό είναι λίγο. «Εδώ  θα πρέπει, όχι μόνο πενθήμερα, αλλά και μιας ημέρας, αν επιτρέπεται, να έρθει. Και μην ξεχνάτε έχουμε και τον μπαμπούλα. Τον αόρατο άνθρωπο, δεν ξέρω ποιος είναι, ο οποίος έχει περισσό θράσος, να στέλνει στο Δήμο την Επιθεώρηση Εργασίας της Τρίπολης. Και να καταζητεί μαύρη εργασία στο Δήμο. Λες και υπάρχει Δήμος να δίνει μαύρη εργασία», είπε στη συνέχεια και επισήμανε πως παρά τις ελλείψεις, γιατρεύονται οι πληγές και θα είναι ορατό το έργο της Δημοτικής Αρχής, χωρίς μόνιμο προσωπικό. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου