Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων αύριο το απόγευμα


Ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση – Διαχείριση Απορριμμάτων» διοργανώνει αύριο το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, ο Δήμος Τριφυλίας.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Τριφυλίας έχει λάβει απόφαση και προωθεί την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων. Στη ημερίδα θα μιλήσουν σχετικοί και ειδικοί με το θέμα και όλοι όσοι την παρακολουθήσουν, θα μάθουν πράγματα και θα βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, κάλεσε όλους τους φορείς και τους πολίτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Όπως καλά γνωρίζετε, ένα μεγάλο θέμα που ’χει ανοίξει για το Δήμο Τριφυλίας είναι το θέμα των απορριμμάτων. Γνωρίζετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πάμε, κλείνουμε τους ΧΑΔΑ, προχωράμε σε όλη τη διαδικασία για την ανακύκλωση και την ολική διαχείριση των απορριμμάτων και έχουμε εκκρεμότητα να καταλήξουμε σε οριστική απόφαση όσον αφορά στη χωροθέτηση του χώρου που θα γίνει η Ολοκληρωμένη Διαχείριση. Πιστεύω – και έτσι είναι – οι ενημερωμένοι πολίτες ξέρουν ν’ αποφασίζουν καλύτερα όταν έχουν τη γνώση. Αυτή τη γνώση και αυτή την εικόνα θα παρουσιάσουμε την Κυριακή στις 7.00 εδώ στην Κυπαρισσία, στο αμφιθέατρο “Αλέκος Παπαδόπουλος”, και καλώ όλους τους φορείς του Δήμου μας, όλους τους πολίτες, τους ενδιαφερόμενους, να παρευρεθούν για να ξέρουν, από δω και στο εξής, όταν μιλάμε για Διαχείριση Απορριμμάτων για τι ακριβώς μιλάμε. Ομιλητές θα είναι ένας τεχνοκράτης απ’ το ΥΠΕΚΑ, ο κ. Λίγκος, θα είναι ο δήμαρχος Ευρώτα, ο κ. Γρυπιώτης και ο κ. Φαρμάκης, που είναι πρόεδρος του διαμερίσματος της Δ.Ε. Φιλιατρών. Καλώ όλους τους συνδημότες μας να παρευρεθούν για να ξέρουν, όταν μιλάμε για Διαχείριση Απορριμμάτων, τι ακριβώς εννοούμε. Και δεν εννοούμε αυτά τα σκουπίδια τα οποία είναι πεταγμένα. Μιλάμε για εντελώς άλλο πράγμα και τώρα που αποχαιρετούμε τη χυδαιότητα, ας δημιουργήσουμε ένα μέλλον με ελπίδα». 

Του Ηλία Γιαννόπουλου