Η νησίδα που έγινε σαν το δρόμο Τσακώνα – Παραδείσια…


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ! 
Στη νησίδα που έγιναν οι πτώσεις των ηλικιωμένων βρέθηκα και τις δύο φορές.  
Οι πτώσεις φάνηκε να συγκινούν τη Δημοτική Αρχή, επειδή ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Γιατί αν δε δημοσιοποιούνταν μέσα από την εφημερίδα, ο Δήμος Καλαμάτας θα συνέχιζε να σφυρίζει αδιάφορα, παρά τις συνεχόμενες καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής. 
Προχθές το μεσημέρι με ενημέρωσαν ότι άνθρωποι του Δήμου βρέθηκαν στο σημείο για να βρουν μια λύση. Όπως και πολλοί ακόμα, περίμενα μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου να δω τι τελικά αποφασίστηκε.  
Από αυτά που ανακοινώθηκαν, μου έκαναν φοβερή εντύπωση τα εξής: Αρχικά η επιδιόρθωση αναφέρεται ως ανάπλαση. Κύριοι του Δήμου, πριν από πόσο καιρό είχε γίνει ανάπλαση στη συγκεκριμένη νησίδα; Γιατί άλλο ανάπλαση και άλλο «τρέχουμε και δε φτάνουμε», γιατί το έργο αποδείχθηκε αποτυχημένο. Κι ακόμα ακόμα, αφού το έργο αποδεδειγμένα απέτυχε, δε φταίει κάποιος ή ο καθένας μπορεί να μελετά και στο Δήμο να παραλαμβάνουν ό,τι ο καθένας θέλει; 
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; 
Επειδή τυγχάνει να μένω στην περιοχή, μια βόλτα να κάνει κάποιος υπεύθυνος θα δει ότι με τα κολωνάκια, τις θέσεις για μηχανάκια και τις θέσεις με κάρτα, ένας κάτοικος του Ιστορικού Κέντρου για να παρκάρει πρέπει να πληρώσει κάρτα. 
Δηλαδή, θα αναγκαστώ να παρκάρω στο βόρειο πάρκινγκ, που είναι το πιο κοντινό σημείο- που, όπως έχουμε ξαναγράψει, «μπαίνει μέσα»-, ώστε να το σώσω; 
Ελπίζω ο Δήμος να βγάλει, επιτέλους, μια ανακοίνωση για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής τουλάχιστον- δεν έχουμε μείνει πολλοί πλέον εκεί. Αν θέλετε να διώξετε κι εμάς, πείτε το να αρχίσουμε σιγά σιγά να μετακομίζουμε. 
Αυτή την αναβάθμιση και ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου θέλετε; 
Π.Μπ.