Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τη μνήμη του προστάτη της (φωτογραφίες)


Τη μνήμη του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ τίμησε χθες η Πολεμική Αεροπορία. Στη Μεσσηνία επίκεντρο των εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν την Πέμπτη και ολοκληρώνονται σήμερα, ήταν το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ.
Ανήμερα της μνήμης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες, τελέστηκε δοξολογία και ακολούθησε η επίσκεψη στη στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκεί, ειδικευμένο προσωπικό παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Η στατική έκθεση περιλαμβάνει το μαχητικό αεροσκάφος F-16CBlock 52+ Advanced, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α, Τ-2C/Ε και ελικόπτερο ΑΒ-205.
Χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έγινε επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος», από Μοίρα που εδρεύει στο αεροδρόμιο, αποσπώντας το θαυμασμό των παρισταμένων, ενώ την Παρασκευή είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων στη Φραγκόλιμνα.
Η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό και σήμερα από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.
 

Λαμπρός ο εορτασμός των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα 
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν στην Καλαμάτα οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος πανηγυρίζων Ιερός Ναός στο κέντρο της πόλης.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας, ειδικός συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου.
Πλήθος πιστών συνέρρεε από το πρωί στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την Εικόνα των Ταξιαρχών.
Λαμπρός ήταν ο εορτασμός και στο ιστορικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της ενορίας Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως.