«Κάρφωνε» ως συνεργούς άτομα με τα οποία είχε διαφορές


Μαζί του στον γκρεμό ήθελε να πάρει ένας τσιγγάνος που επιδίδεται σε κλοπές άτομα με τα οποία είχε διαφορές και έτσι τους υποδείκνυε ως… συνεργούς. Γι’ αυτό χθες για δύο κλοπές μαζί του στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν ο αδελφός του, τον οποίο ήθελε μαζί του στη φυλακή για να μην… κινδυνεύει η γυναίκα του από αυτόν, και ένας ομόφυλός του, που δεν ήθελε τον άλλον του αδελφό για γαμπρό και πάντρεψε την κόρη του με άλλον!
Τελικά, όμως, πήρε μόνος του το δρόμο για τις φυλακές, αφού για την υπόθεση αυτή καταδικάσθηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης, ενώ οι άλλοι δύο αθωώθηκαν.
 
Κλοπές
Όπως κατέθεσε ιδιοκτήτης αγροκτήματος, τον Αύγουστο του 2010 και ενώ βρισκόταν στο κτήμα του, άκουσε θόρυβο από το δρόμο. Τρέχοντας διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος τσιγγάνος είχε πάρει πάνω από το αγροτικό του αυτοκίνητο ένα χορτοκοπτικό και το είχε τοποθετήσει στα πίσω καθίσματα του δικού του αυτοκινήτου. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως διέκρινε και δεύτερο άτομο στο αυτοκίνητο, αλλά δεν μπόρεσε να το δει καλά. Όταν φώναξε στον τσιγγάνο, εκείνος γύρισε προς το μέρος του κρατώντας κάτι, το οποίο δεν μπόρεσε να διακρίνει καλά, αν ήταν κάννη όπλου, ξύλο ή κάτι άλλο. Φοβήθηκε και οπισθοχώρησε και ο τσιγγάνος με το κλεμμένο μηχάνημα τράπηκε σε φυγή, Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ κατάφερε να πάρει και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο δράστης.
Λίγες ημέρες αργότερα ειδοποιήθηκε από την Ασφάλεια, όπου του παρέδωσαν το μηχάνημα, ενώ αναγνώρισε και το δράστη.
Στην απολογία του, ο δράστης ομολόγησε την κλοπή, όπως και εκείνη από ένα κρεοπωλείο, ενώ παραδέχθηκε ότι έμπλεξε τους άλλους δύο γιατί είχαν διαφορές, υποστηρίζοντας πως εκείνη τη περίοδο ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη