Κανείς στο μελανόλευκο στρατόπεδο δεν ήθελε τη διακοπή


Κάθε άλλο παρά με θετικό τρόπο δεν έγινε αποδεκτή από τους ανθρώπους της Καλαμάτας η είδηση της αναβολής των πρωταθλημάτων, το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς θεωρούν ότι αυτή έρχεται σ’ ένα χρονικό σημείο στο οποίο η ομάδα διένυε περίοδο φορμαρίσματος. Ειδικότερα ο Νίκος Κουρμπανάς, που έβλεπε την ομάδα να ανεβάζει επίπεδο, να κερδίζει βαθμούς, αλλά και τον κόσμο, στοιχεία τα οποία θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στο ντέρμπι που ακολουθούσε με αντίπαλο τον Παναργειακό. Ο πολύπειρος τεχνικός ξέρει ότι η αναβολή θα δώσει χρόνο σε κάποιους από τους τραυματίες, όμως γνωρίζει ότι η Καλαμάτα δεν την χρειαζόταν αυτή την περίοδο.
Και δεν είναι μόνο αυτό το κομμάτι που δημιουργεί προβληματισμό, είναι και αυτά που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα και τον προγραμματισμό για την αντιμετώπισή της. Θυμίζουμε ότι βάση προγράμματος την προσεχή Τετάρτη θα διεξαγόταν η 9η αγωνιστική, στο πλαίσιο της οποίας η Καλαμάτα έπαιζε εκτός με Αστέρα Μαγούλας, και την επόμενη Κυριακή υποδεχόταν για την 10η αγωνιστική τη Δόξα Μανωλάδας. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη εάν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα την προσεχή εβδομάδα, πότε θα γίνει το ματς με το Άργος και πότε αυτό με την Μαγούλα, αν και οι πληροφορίες θέλουν την προσεχή Δευτέρα ως ημέρα που θα δώσει τις απαντήσεις. Όπως και να έχει ο κ. Κουρμπανάς είναι υποχρεωμένος να δουλεύει μεθοδικά μέρα με τη μέρα, επιδιώκοντας τη διατήρηση των ποδοσφαιριστών του σε επίπεδα δράσης και πρωταθλήματος.
 
Μπαίνουν σιγά σιγά οι τραυματίες αλλά προκύπτουν ερωτηματικά για τους «κιτρινισμένους»
 Όπως προαναφέραμε σταδιακά ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς. Ο Τριάντος είναι πλέον έτοιμος, ο Γεωργακόπουλος το ίδιο, ενώ χρόνο κερδίζει ο Χαρίτος, που θέλει πάντως ένα μικρό διάστημα για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Χρόνο κερδίζει και ο νεαρός Βασιλόπουλος, αλλά και ο Σαλαπάτας, που όπως και να έχει δεν υπολογίζεται για τον επόμενο μήνα.
Από κει και πέρα λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο δεν θα προπονηθεί το επόμενο διήμερο ο Σωτήρης Τσάτσος, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται λόγω τιμωρίας για τον πρώτο αγώνα που θα διεξαχθεί μετά την αναβολή των πρωταθλημάτων, με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ν’ ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα, το οποίο όπως και χθες έτσι και σήμερα περιλαμβάνει προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο.
Ένα ακόμη στοιχείο που δημιουργεί προβληματισμό στο τεχνικό επιτελείο είναι αυτό της δυσκολίας προγραμματισμού για τους  ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο καρτών, δηλαδή τους Ρούσση και Λουμπαρδέα, τους οποίους θέλει ο κ. Κουρμπανάς στα δύσκολα παιχνίδια με Παναργειακό και Μανωλάδα.

Του Νίκου Μπαλόπουλου