Καταγγελίες για κατατμήσεις έργων στο Δήμο Καλαμάτας


Από την αντιπολίτευση στην οικονομική επιτροπή
 
Αρνήθηκε ανάλογες πρακτικές η πλειοψηφία
 

 Η διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 για την αποπεράτωση του οστεοφυλακίου Θουρίας, καθώς και την τοποθέτηση πινακίδων με τα ονόματα οδών στη Ράχη και στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (πίστωση 3.500 ευρώ), ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, από την πλευρά του «Ανοιχτού Δήμου» και του μέλους της Επιτροπής, Σταμάτη Μπεχράκη, διατυπώθηκε η άποψη ότι με τον τμηματικό τρόπο που εκτελούνται τα έργα χάνονται χρήματα από τους δημοτικούς πόρους και, κατ’ επέκταση, από την τσέπη των πολιτών. Κι αυτό, διότι έπρεπε να υπάρχουν εργολαβίες συνολικού περιεχομένου και για τα δύο θέματα, ώστε να εξασφαλιστούν εκπτώσεις από τους διαγωνισμούς. «Με τον τρόπο που εκτελούνται τα συγκεκριμένα έργα δεν ωφελείται ο Δήμος Καλαμάτας», τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Μπεχράκης.
Στον αντίλογό του, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δ. Μπούχαλης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία προσπάθεια κατάτμησης, αλλά ανάλογα με τα διαθέσιμα χρήματα προχωρούν και οι όποιες παρεμβάσεις. «Από τη στιγμή που δεν έχουμε να διαθέσουμε ένα συνολικό ποσό της τάξης κάποιων χιλιάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεν έχουμε άλλη λύση, παρά να βελτιώνουμε τμηματικά την κατάσταση», υποστήριξε.
Α.Π.