Καταδικάσθηκαν σε πολυετή κάθειρξη 4 Αλβανοί για τη ληστεία στους Γαργαλιάνους


Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες οι 4 από τους πέντε Αλβανούς που κατηγορούνται για την άγρια ληστεία δύο γυναικών και της μητέρας τους στο σπίτι τους στους Γαργαλιάνους, πέρυσι τον Απρίλιο.
Οι 4 νεαροί Αλβανοί κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας και θα παραμείνουν για κάμποσα χρόνια στη φυλακή, ενώ ο πέμπτος κατηγορούμενος, ένας 73χρονος Αλβανός, αθωώθηκε, καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή του στην όλη υπόθεση.
 
Άγρια ληστεία
Η δίκη είχε ξεκινήσει προχθές και χθες ολοκληρώθηκε με την αγόρευση της εισαγγελέως και των συνηγόρων υπεράσπισης και την έκδοση της απόφασης.
Η ληστεία είχε σημειωθεί πέρυσι σε μονοκατοικία έξω από τους Γαργαλάνους. Οι ληστές είχαν εισβάλει μέσα στη νύχτα στο σπίτι όπου ζουν δύο αδελφές με τη μητέρα τους, σπάζοντας τα τζάμια στις κρεβατοκάμαρές τους και αιφνιδιάζοντάς τες.
Τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι, ενώ τέταρτος είχε το ρόλο τσιλιαδόρου έξω από αυτό. Οι ληστές χρησιμοποίησαν όπλο για να απειλήσουν τα θύματά τους και βία για να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα, ενώ χτύπησαν και τη μία αδελφή.
Ήταν δε τόσο αδίστακτοι που πήραν ακόμα και τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της ηλικιωμένης, η οποία από το σοκ που υπέστη δεν μπορούσε να μιλήσει για αρκετό καιρό.
Στις απολογίες τους οι δράστες αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ ένας από αυτούς, ο οποίος χθες καταδικάσθηκε, δεν έχει βρεθεί ακόμα από την Αστυνομία και καταζητείται.
 
Πολυετείς καθείρξεις
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε χθες ότι οι 3 νεαροί Αλβανοί που κάθισαν στο εδώλιο είναι ένοχοι για τη ληστεία αυτή, όπως και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Έτσι, τόσο σε αυτόν που εξακολουθεί να διώκεται όσο και στους δύο νεαρούς για τους οποίους πιθανότατα ταιριάζει η περιγραφή που έδωσαν οι δύο αδελφές για τους ληστές που ήταν στο δωμάτιό τους, επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών και φυλάκιση 18 μηνών. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε και από τους δικαστές, οι δύο αυτοί, οι οποίοι είναι και προφυλακισμένοι, εμπλέκονται και σε άλλη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος τους για άλλη υπόθεση.
Στον τρίτο νεαρό Αλβανό, στον οποίο αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 7 ετών και φυλάκιση 8 μηνών, και πήρε κι αυτός το δρόμο για τις φυλακές, καθώς μέχρι χθες ήταν ελεύθερος.

Της Βίκυς Βετουλάκη