Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας


Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το προσεχές Σάββατο έχει οριστεί ως ημέρα κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην καταστροφική ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.
Η ημέρα αυτή ορίστηκε ως ημέρα αντίστασης και κινητοποιήσεων ενάντια στο αδικαιολόγητο και άκρως επιζήμιο για την ελληνική οικονομία ξεπούλημα των Κρατικών Περιφερειακών Αερολιμένων της χώρας. Ημέρα πανελλαδικού συντονισμού του αγώνα για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και την προστασία της κοινωνικής συνοχής.
Το Σάββατο πρέπει οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών να στείλουν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ ότι δε θα επιτρέψουν να ξεπουληθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια στους επίδοξους επενδυτές.
Η «Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων» διευρύνθηκε και με τη δεύτερη ομάδα αποκρατικοποίησης από το Νότιο, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Καλαμάτα.
Πρόσωπα, θεσμικοί φορείς και συλλογικότητες, από τη Μεσσηνία που υποστηρίζουν την «Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων” και υπογράφουν το κείμενο: βουλευτής Μεσσηνίας Πετράκος Θανάσης, «Κίνηση κατοίκων Καλαμάτας ενάντια στην πώληση ακίνητων από το ΤΑΙΠΕΔ», περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Πατσαρίνος Νίκος, περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου Κοζομπόλη Παναγιώτα, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Αλευράς Παναγιώτης, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος” και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Μακάρης Μανώλης, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Σταματόπουλος Στάθης, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Φαββατάς Δημήτρης, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Μπεχράκης Σταμάτης, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Θεοφιλόπουλος Ιωάννης, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γεωργακίλας Κώστας, δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας Βεργινάδη Μαρία, Αθλητικός Σύλλογος «Ίκαρος» Καλαμάτας, Επιτροπή Αγροτών Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.