Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημητριάδη η «Μαύρη Θύελλα» πήρε το ντέρμπι (φωτογραφίες)


2-1 τον Παναργειακό 
Μια σπουδαία νίκη  πήρε η Μαύρη Θύελλα στο μεγάλο ντέρμπι του 3ου ομίλου της Football League 2.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Δημητριάδης που σκόραρε και τα 2 γκολ της Καλαμάτα στο 1ο ημίχρονο.
Στο Β΄ημίχρονο ο Παναργειακός μείωσε και ξαναμπήκε στο παιχνίδι με γκολ του Μπότσι χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο.
Η νίκη αυτή φέρνει την Καλαμάτα στις πρώτες θέσεις της Βαθμολογίας και την βάζει και πάλι δυναμικά σε τροχιά ανόδου…


Ακάθεκτη συνέχισε την πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η Καλαμάτα καθώς επιβλήθηκε με 2-1 του Παναργειακού το ντέρμπι κορυφής της 8ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά πέτυχε την τρίτη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα βαθμό πίσω τη Δόξα Μανωλάδας την οποία μάλιστα υποδέχεται την μεθεπόμενη, 10η, αγωνιστική στην Καλαμάτα.Σκόρερ της νίκης για την «Μαύρη Θύελλα» ήταν ο Πέτρος Δημητριάδης ο οποίος με τα δύο πρώτα του γκολ άνοιξε λογαριασμό για φέτος και έβαλε από πολύ νωρίς στο παιχνίδι την Καλαμάτα σε θέση οδηγού. Οι γηπεδούχοι έκαναν καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και είχαν τις ευκαιρίες να σημειώσουν και άλλα τέρματα ώστε να «καθαρίσουν» το ματς Η ομάδα του Τίμου Καβακά προσπάθησε να αντιδράσει στην επανάληψη, είχε την πρωτοβουλία αλλά το μόνο που κατόρθωσε να κάνει ήταν να μειώσει με τέρμα του Όγιος στο 65’.
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Καλαμάτα καθώς μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 4’. Ο Χρήστος Καλαντζής εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, οι αμυντικοί του Παναργειακού δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Δημητριάδης δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κατσιαούνη για το 1-0.
Στο 15΄ο Δημητριάδης και πάλι έπιασε κεφαλιά μόλις άουτ μετά από σέντρα του Νιφορόπουλου ενώ το δεύτερο γκολ για την Καλαμάτα ήρθε με υποδειγματική αντεπίθεση στο 17’. Ο Χρήστος Καλαντζής έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Δημητριάδη ο οποίος ξεκίνησε μία κούρσα από το κέντρο του γηπέδου και δέκα περίπου μέτρα έξω από την περιοχή με έξοχη λόμπα πέρασε τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Κατσιαούνη γράφοντας μέσα σε αποθέωση το 2-0!
Η «Μαύρη Θύελλα» απείλησε και πάλι στο 22’ όταν ο Καλαντζής έπιασε κεφαλιά μόλις άουτ μετά από σέντρα του Νιφορόπουλου ενώ στο 30’ ο Δημητριάδης συνδυάστηκε με τον Ηλιόπουλο αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ.
Στο 34’ ο Δημητριάδης κέρδισε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του Κατσιαούνη σε ωραία κεφαλιά του Καλαντζή, ανατράπηκε καθαρά από τον τερματοφύλακα του Παναργειακού αλλά σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ μετά από υπόδειξη του βοηθού.
Το ημίχρονο έκλεισε με το Νιφορόπουλο να απειλεί με σουτ έξω από την περιοχή (42’).
Στο δεύτερο μέρος ο Παναργειακός επεδίωξε να αντιδράσει, μείωσε με τον Όγιος που είχε πεί αλλαγή αλλά πέραν αυτού ουδέν. Το μοναδικό τέρμα των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 65’ όταν ο Κοιλιάρας έβγαλε την μπάλα στον Όγιος ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πάππο.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ηλιόπουλος είδε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) του διαιτητή Δραγάτη για καθυστέρηση.
Κίτρινες κάρτες: Σκάρος 10’, Ρούσσης 24’, Νιφορόπουλος 52’, Ηλιόπουλος 55’, Λιόσης 58’, Καλαντζής 63’, Τριμπόνιας 83’, Πάππος 86’, Ηλιόπουλος 92’.
Κόκκινη κάρτα: Ηλιόπουλος 92’

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος (77’ Κουντάνης), Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Μαρτίνος, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σκάρος, Δημητριάδης (60’ Γεωργακόπουλος), Καλαντζής (87’ Σκαρλάτος)
 
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Κατσιαούνης, Λιόσης, Καλαγκάνης (70’ Τριζόνιας), Ρότα, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Αγγελόπουλος (31’ Μπιτζής), Παπαϊωάννου (60’ Όγιος), Ετόφ, Κοιλιάρας, Πούτσης
 
 
 
Κουρμπανάς: Μπράβο στα παιδιά, ευχαριστούμε τον κόσμο
 Λακωνικός ήταν ο Νίκος Κουρμπανάς μιλώντας για το νέο τρίποντο της Καλαμάτας:
«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που έφερε μια σημαντική νίκη και ευχαριστίες στον κόσμο για την συμπαράσταση. Προχωράμε και βλέπουμε…».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασίλης Σκαρλάτος: «Το σημαντικότερο παιχνίδι είναι το επόμενο. Δουλειά, κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε…», τόνισε ο εκ των αρχηγών της ομάδας.
 
 
Ράλλης: Κέρδισε η καλύτερη ομάδα παρά τις αντιξοότητες 
Ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, σε δήλωσή του μετά το τέλος του ματς, τόνισε: «Σήμερα κέρδισε η καλύτερη ομάδα παρά τις αντιξοότητες που είχε το ματς και όταν μιλάω για αντιξοότητες μιλάω για μετά το 2-0. Από και πέρα λογικό ήταν το Άργος να προσπαθεί να ισοφαρίσει αλλά κατά την γνώμη μου και επειδή δεν θέλω να ασχολούμαι με την διαιτησία ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο είδε τι ακριβώς συνέβη. Εγώ δεν θέλω να ασχολούμαι με την διαιτησία, ούτε στον χαρακτήρα μου είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθούμε να προστατεύουμε την ομάδα, χωρίς να κάνω, το ξαναλέω, κανένα σχόλιο για τους διαιτητές. Αυτή είναι πάγια γραμμή της διοίκησης. Όλοι είδαν τι έγινε και ο νοών νοείτω. Η διοίκηση βλέπει και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αυτό σας το λέω μετά πάσης γνώσεως. Η ομάδα του Άργους έκανε την προσπάθειά της, δεν είδα κλασικές ευκαιρίες, παρά σε μια δυο περιπτώσεις. Ήταν ένα αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν, ένα αποτέλεσμα το οποίο μας τόνωσε, ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη. Το επόμενο ματς είναι και αυτό καθοριστικό. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ψύχραιμοι, να παρακολουθούμε ότι ακριβώς συμβαίνει, να μην αφήνουμε τίποτε στην τύχη και να χαλυβδώσουμε την ομάδα. Ακόμα και μετά από άτυχα αποτελέσματα όπως ήταν με την Ελευσίνα, η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα, ο προπονητής έδειξε τον χαρακτήρα, οι παίκτες έδειξαν τον χαρακτήρα και η διοίκηση πιστεύω το ίδιο, ταυτόχρονα και ο κόσμος. Θέλω να πω και δυο κουβέντες για τον κόσμο σήμερα. Παρά τα όσα συνέβησαν, όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο κόσμος αντιμετώπισε κάθε παράγοντα μέσα στο γήπεδο με σεβασμό. Ήμασταν κυριολεκτικά κύριοι. Όποιος βρέθηκε στο γήπεδο κατάλαβε ότι υπάρχει σύμπνοια και διοίκησης και παικτών και προπονητή σε κάθε αντιξοότητα, είτε είναι από καλαματιανό, είτε από οποιονδήποτε άλλον έξω από την Καλαμάτα. Η ομάδα έχει ένα στόχο, πηγαίνουμε σιγά-σιγά και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, στον προπονητή και σε οποιονδήποτε βοηθάει αυτή την στιγμή να πηγαίνει η ομάδα μπροστά. Κάθε παιχνίδι είναι καθοριστικό και θέλουμε τον κόσμο μαζί. μας. Και σήμερα που ήταν ένα ντέρμπι ήρθαν κάποιοι αλλά δεν ήρθαν αυτοί που περιμέναμε. Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος είναι πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους, από ανθρώπους που βοηθάνε αφιλοκερδώς την ομάδα οπότε η οποιαδήποτε συνεισφορά, το κάθε εισιτήριο είναι σημαντικά. Άτυχα περιστατικά που έχουν συμβεί δεν θέλω να τα σχολιάσω. Όσο και αν προκληθούμε ως διοίκηση, με συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζετε όλοι δεν θέλουμε να ασχοληθούμε. Φέτος η προσπάθεια της ομάδας όπως βλέπετε γίνεται και σε άλλα επίπεδα. Και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς με την συνεισφορά μας στο Χαμόγελο του Παιδιού. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και να τονίσω την πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση του Χαμόγελου του παιδιού που ήταν του Ηλία Παπακωνσταντίνου ο οποίος την κάνει  και στην δική του ομάδα και του Νίκου Νίκα οι οποίοι αξίζουν τα εύσημα. Στα σχέδια μας είναι και η διεξαγωγή ενός φιλικού για τον σύλλογο «Φλόγα»».


Λήξη της αναμέτρησης

95 Τεράστια ευκαιρία  χαμένη για τον Ετόβ

87 Ο Σκαρλάτος περνά στη θέση του Καλαντζή

77 Στη θέση του Νιφορόπουλου περνά ο Κουντάνης

65 Με γκολ του Βoci ο Παναργειακός μειώνει σε 2-1

60 Αλλαγή για την Καλαμάτα , στη θέση του σκορερ Δημητριάδη πέρασε ο Γεωργακόπουλος

55 Τεράστια απόκρουση του Πάππου σε σουτ παίκτη του Παναργειακού από το ύψος του πέναλτι

48 Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Παραργειακό με τον Μπιτζή να μειώσει σε 2-1

Ξεκινά το 2ο ημίχρονο στην Καλαμάτα

Λήξη ημιχρόνου

34 Πέναλτι ζήτησε η Καλαμάτα με τον διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο το γήπεδο.  

30 Ένα ωραίο παιχνίδι βλέπουν όσοι είναι στο γήπεδο αφού η Καλαμάτα δεν έχει σταματήσει να πιέζει ενώ ο Παναργειακός κυνηγά το γκολ που θα τον ξαναβάλει στο παιχνίδι.
Στο γήπεδο είναι γύρω στα 2000 άτομα ενώ υπάρχουν και φίλαθλοι του Άργους.

17 Ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει ποτέ στο γήπεδο της παραλίας μπήκε πριν μερικά λεπτά όταν μετά από κάθετη πάσα του Καλαντζή η μπάλα πήγε στον Δημητριάδη που κατάφερε να κρεμάσει τον Κατσιαούνη λίγα μέτρα μετά το κέντρο του γηπέδου.

Γκολαραααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

15 Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα να περνά λίγο άουτ μετά την κεφαλιά του Δημητριάδη

4 Ιδανικό ξεκίνημα για την Καλαμάτα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Δημητρίαδη, ένα γκολ που έχει φέρει χαρά στους φιλάθλους και δίνουν το δικό τους χρώμα.

Γκολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ

Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Καλαμάτα: ΠΑΠΠΟΣ, ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΡΟΥΣΣΗΣ, ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΥΜΠΑΡΔΕΑΣ, ΣΚΑΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Παναργειακός: ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΗΣ, ΛΙΟΣΗΣ, ΚΑΛΑΓΚΑΝΗΣ, ΡΟΤΑ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, ΛΙΤΣΙΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ETOV, ΚΟΙΛΙΑΡΑΣ, ΠΟΥΤΣΗΣ

Ένα μεγάλο παιχνίδι ξεκινά στις 3 στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τους φετινούς στόχους της ομάδας της Καλαμάτας.
Το «Θάρρος» βρίσκεται ήδη στο γήπεδο και θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη του αγώνα


ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ
Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας για τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, με αντίπαλο τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Παναργειακό, που θεωρείται, μαζί με Αιολικό και Ελευσίνα βασικός αντίπαλος της Μαύρης Θύελλας στη μάχη κατάκτησης του τίτλου και της ανόδου στη Β΄ Εθνική. Το στοιχείο αυτό δίνει ξεχωριστή σημασία στο σημερινό ματς και δεν αποτελεί είδηση ο ξεσηκωμός που παρατηρείται στις τάξεις των φιλάθλων της Μαύρης Θύελλας τα τελευταία 24ωρα, δείχνοντας τεράστια διάθεση ν’ αποτελέσουν τον 12ο παίκτη και να δώσουν την ώθηση που απαιτείται για την κατάκτηση του τριπόντου.
Η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος, που κάποιοι θεωρούν ότι ίσως τους έκανε κακό, και το κυριότερο σε πολύ καλή ψυχολογική θέση, στοιχεία τα οποία μπορούν να παίξουν το ρόλο τους.
Μοναδική παραφωνία μπορεί να θεωρήσει κανείς την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων, κυρίως του τιμωρημένου Τσάτσου και του τραυματία Σαλαπάτα, δύο παικτών που βρίσκονταν σε περίοδο φόρμας, όπως επίσης και των Χαρίτου, Πολυχρόνη, αλλά και του Αργυρόπουλου, που σταδιακά ανεβάσει στροφές. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί μαζί με τους Νικολόπουλο, Γκαρμοίρη, αποκλείστηκαν από την αποστολή, και δεν βρίσκονται στη διάθεση του κ. Κουρμπανά, που όπως γράψαμε στα μέσα της εβδομάδας, θα παρακολουθήσει το ματς από την κερκίδα λόγω της τιμωρίας του που του επιβλήθηκε.
Ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός δούλεψε έντονα τις τελευταίες ημέρες, πιστεύοντας ότι οι παίκτες θα ανταπεξέλθουν και το παιχνίδι θα κυλήσει ιδανικά. Μολονότι θέλησε να κρατήσει κάποια από τα πλάνα του «κλειστά» η ομάδα θα παραταχθεί με τους  Πάππο, Μαρτίνο, Νιφορόπουλο, Ρούσση, Χριστοφιλέα, Λουμπαρδέα, Σκάρο, Τριάντο (Ζάρκο), Καλαντζή, Ηλιόπουλο και Δημητριάδη, ενώ την αποστολή συμπληρώνουν ακόμη οι Μούζος, Κουντάνης, Σκαρλάτος, Κακαλής, Γεωργακόπουλος και Βασιλόπουλος.
Θυμίζουμε πως η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται και σήμερα από το περίπτερο της «Μαύρης Θύελλας» (Ναυαρίνου και Φαρών), από τις 10:00 έως τις 15:00 ενώ τα εκδοτήρια του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας θα ανοίξουν από τις 12:00 το μεσημέρι.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας