«Ν. Μαμαγκάκης: Εκδρομή… για 5» στο Δημοτικό Ωδείο


Συναυλία με τίτλο «Ν. Μαμαγκάκης: Εκδρομή …για 5» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.
Για το λόγο αυτό δόθηκε χθες στο Δημαρχείο συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Διονύσης Μαλλούχος και οι κιθαρίστες Αντώνης Κουφουδάκης και Ανδρέας Καρακατσάνης μίλησαν για το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη, που μόλις πέρυσι έφυγε από τη ζωή.
Ο δημιουργός αυτός ήξερε με μοναδικό τρόπο να ισορροπεί μεταξύ του λόγιου και του καλώς εννοούμενου λαϊκού και, πιστός στις αρχές του, κατάφερε να απευθύνεται σε ευρύτατο κοινό με τις σημαντικές δημιουργίες του.
Στην εκδήλωση θα μετάσχουν στις κιθάρες ο Ανδρέας Καρακατσάνης, η Μαίρη Νικολάου και ο Αντώνης Κουφουδάκης, ενώ θα τραγουδήσει η Κατερίνα Παλαιολόγου.
 
«ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»
Η συναυλία αυτή αποτελεί την αρχή του κύκλου εκδηλώσεων «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις», Αθανάσιος Ηλιόπουλος, επικεντρώθηκε σε ένα βασικό στόχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, που είναι η εξωστρέφεια και η προβολή του σπουδαίου έργου το οποίο επιτελείται στις σχολές Καλλιτεχνικής Παιδείας του Δήμου, μέσα από κύκλους εκδηλώσεων.
Το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι», σε επιμέλεια του Διονύση Μαλλούχου, αποτελείται από 24 εκδηλώσεις, ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2015.
Ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την καλή λειτουργία των Σχολών, στις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 600 εγγραφές.
Ο κ. Μαλλούχος ανέφερε, επίσης, πως οι μαθητές της τάξης φλάουτου του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα μετάσχουν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ωδείων με τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο.