Ξεκινά ο αντιφυματικός εμβολιασμός στη Διεύθυνση Υγείας


Ξεκινά αύριο ο αντιφυματικός εμβολιασμός στη Μεσσηνία, καθώς παρελήφθησαν από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας 800 εμβόλια.  Ωστόσο, η ποσότητα αυτή δεν μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες, αφού τουλάχιστον 300 είναι τα άτομα που περιμένουν στη λίστα αναμονής, της Διεύθυνσης Υγείας, από πέρυσι. Αυτό πιθανότατα θα γίνει, αν από το νέο έτος σταλούν κι άλλα εμβόλια.
 
Λίγα εμβόλια
Η Διεύθυνση Υγείας παρέλαβε την α΄ δόση των αντιφυματικών εμβολίων και από αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Από τα 800 εμβόλια που παρέλαβε η Διεύθυνση Υγείας, τα 300 δόθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να γίνει εμβολιασμός μαθητών της Α΄ Δημοτικού σε σχολεία της περιοχής. Φυσικά, δεν επαρκούν τα 300 εμβόλια για όλους τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού, κατά συνέπεια θα επιλεγούν τα σχολεία που θα γίνουν.
Επίσης, δόθηκαν από 100 εμβόλια στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά.
Τα υπόλοιπα εμβόλια θα γίνουν από το Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας.
 
Τμήμα Εμβολίων
Το αντιφυματικό εμβόλιο γίνεται σε παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών και προτεραιότητα από τη λίστα που υπάρχει στη Διεύθυνση Υγείας θα δοθεί στα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά. Το εμβόλιο θα γίνεται έως τέλος Δεκεμβρίου και οι γονείς πρέπει να επικοινωνούν με το Τμήμα Εμβολίων και την υπεύθυνη, κα Φωτεινή Πικιού, στο τηλέφωνο 27213-61380.
Στη Διεύθυνση Υγείας πιθανότατα θα διατεθούν αργότερα ορισμένα αντιγριπικά εμβόλια για απόρους, ανάλογα με τις οδηγίες που θα δώσει το υπουργείο Υγείας.  

Της Βίκυς Βετουλάκη