Ολοκληρώνεται την εβδομάδα το πόρισμα για την υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας


Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα της υπηρεσιακής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την υπόθεση της 56χρονης υπαλλήλου που είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και έχουν καταγγελθεί παράνομες εισπράξεις εγγυητικών επιστολών.
Στο μεταξύ, τις ημέρες αυτές εκδόθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο η πρώτη απόφαση Δήμου, που επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απόλυσης υπαλλήλου που είχε προσληφθεί με πλαστά χαρτιά, και με την οποία ζητείται η επιστροφή των μισθών, καθώς η απόλυση θα έχει αναδρομική ισχύ από την ημέρα της μονιμοποίησής του.
 
Πολυσέλιδο πόρισμα
Ο όγκος εργασίας της υπηρεσιακής επιτροπής στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ήταν τεράστιος, καθώς το αρχείο της συγκεκριμένης υπαλλήλου στο Τμήμα Προμηθειών ήταν πολύ μεγάλο. Εκτιμάται, λοιπόν, ότι την επόμενη εβδομάδα η έρευνά τους θα ολοκληρωθεί και θα συντάξουν ένα πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο θα κατατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση, με εντολή του εισαγγελέα Δ. Σταύρου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες και η ίδια η υπάλληλος θα παρουσιασθεί να δώσει εξηγήσεις στην υπηρεσία της.
Πάντως, από την Ασφάλεια Καλαμάτας έχουν ληφθεί καταθέσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και τους ιδιώτες που έχουν καταγγείλει ότι εξαργυρώθηκαν εν αγνοία τους οι εγγυητικές επιστολές που είχαν καταθέσει για τη μεταφορά μαθητών ή την προμήθεια ειδών για τις υπηρεσίες.
 
Επιστροφή μισθών
Πάντως, χθες στο Δήμο Ηρακλείου επικυρώθηκε η πρώτη απόφαση απόλυσης και, μάλιστα, με αναδρομική ισχύ, από την ημέρα πρόσληψης υπαλλήλου που είχε καταθέσει πλαστά έγγραφα.
Ο συγκεκριμένος εργαζόταν ως μηχανοτεχνίτης αυτοκινήτων, με πλαστά δικαιολογητικά. Από την υπηρεσία του απομακρύνθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 21 Οκτωβρίου.
Στην περίπτωση αυτή ο υπάλληλος είχε διοριστεί το Μάρτιο του 1991 και το Μάιο του 1998 είχε γίνει μόνιμος. Διαπιστώθηκε όμως ότι τα χαρτιά που είχε υποβάλει για να διοριστεί δεν ήταν πραγματικά.
Η απόλυσή του θα ισχύσει αναδρομικά από την ημέρα της μονιμοποίησής του, δηλαδή από το Μάιο του 1998 και θα πρέπει να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε αυτό το διάστημα.
Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ότι απολύθηκε «λόγω έλλειψης τυπικού προσόντος και επειδή δολίως υποβοήθησε τον παράνομο διορισμό του»! 

Της Βίκυς Βετουλάκη