Ο δήμαρχος Τριφυλίας έβγαλε Πηνιώ και Παγάνη εκτός Φορέα Κοινωνικής Προστασίας


Εντύπωση, και μάλιστα αλγεινή, έχει προκαλέσει στην Τριφυλία η επιλογή του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα να βγάλει εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού του Δήμου την Πηνιώ Βασιλοπούλου από την Κυπαρισσία και τον Χαράλαμπο Παγάνη από τα Φιλιατρά!
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, έπειτα από πρόταση του δημάρχου, έγινε ο ορισμός μελών στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου, μεταξύ αυτών και στο Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού και, όπως έχουμε τονίσει στο «Θ», σχεδόν όλα τα μέλη αυτών, ως πολίτες – δημότες, που ορίστηκαν, είναι αποτυχόντες και αποτυχούσες να εκλεγούν υποψήφιοι του συνδυασμού του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα!
Ο κ. Κατσίβελας επέλεξε, με τα δικά του κριτήρια, να βγάλει εκτός Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού την Πηνιώ Βασιλοπούλου και τον Χαράλαμπο Παγάνη και στη θέση τους να βάλει αποτυχόντες του συνδυασμού του. Δικαίωμά του, βέβαια, είναι να επιλέγει συνεργάτες και να προτείνει μέλη για τις διοικήσεις Νομικών Προσώπων του Δήμου, όμως, έχει επισημανθεί: «Οι θέσεις των μελών στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου από πότε θεσπίστηκαν για “βόλεμα” αποτυχόντων; Είναι τα Νομικά Πρόσωπα “στέγη” για τους αποτυχόντες υποψηφίους των συνδυασμών των δημάρχων; Από πότε ο τίτλος του αποτυχημένου να εκλεγεί, σημαίνει ότι ο αυτός είναι παντογνώστης και κάνει για κάθε “δοτή” θέση; Από πότε, δηλαδή, εκείνος που απέτυχε να εκλεγεί, γνωρίζει, επί του συγκεκριμένου, ζητήματα κοινωνικής πολιτικής ή ζητήματα πολιτισμού, όταν ούτε εξ αντικειμένου έχει τέτοιες γνώσεις, ούτε ποτέ του έχει ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα και δεν έχει δείξει, τουλάχιστον, κάποια τέτοιου είδους ευαισθησία στη ζωή του μέχρι τώρα;».
Συγκεκριμένα για το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού, πολίτες της Τριφυλίας χαρακτηρίζουν «ακατανόητη» την επιλογή του δημάρχου να βγάλει εκτός διοίκησης την Πηνιώ Βασιλοπούλου και τον Χαράλαμπο Παγάνη! Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορούν ακούγοντας και μαθαίνοντας τους πολίτες που ορίστηκαν ως μέλη στη διοίκηση του Φορέα και είναι οι εξής: Χριστοπούλου Αγγελική, εκπρόσωπος των εργαζομένων, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Γεωργακοπούλου Γεωργία, Ανδρουτσής Φώτιος (αποτυχών υποψήφιος) με αναπληρώτρια την Μπακούρου Μαριγώ, Σουρέτης Παναγιώτης (αποτυχών υποψήφιος) με αναπληρώτρια τη Νασοπούλου Δέσποινα (αποτυχούσα υποψήφια), Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος (αποτυχών υποψήφιος), μέλος, με αναπληρώτρια τη Στυλιανού Δέσποινα (αποτυχούσα υποψήφια), Χρονόπουλος Δημήτριος (αποτυχών υποψήφιος), με αναπληρωτή τον Τσιμπλή Αναστάσιο (αποτυχών υποψήφιος).
«Είναι ακατανόητη η επιλογή του κ. Κατσίβελα να βγάλει εκτός του Φορέα, που έχει τους παιδικούς, το ΚΑΠΗ και τον αθλητισμό, την Πηνιώ και τον Παγάνη. Οι μόνοι που χρόνια ασχολούνταν σοβαρά και έχουν δώσει και την ψυχή τους. Η Πηνιώ με τον Παιδικό της Κυπαρισσίας, που είναι και ο μεγαλύτερος του Δήμου, και ο Παγάνης με το ΚΑΠΗ στα Φιλιατρά. Οι περισσότεροι από αυτούς που επέλεξε ο Κατσίβελας δεν ξέρουν ούτε πού είναι το ΚΑΠΗ ή δεν έχουνε περάσει ούτε απέξω από τον παιδικό. Έχουνε καμία σχέση, καμία γνώση;», αναρωτιόταν κάτοικος της περιοχής που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.
Η Πηνιώ Βασιλοπούλου έχει γράψει τη δική της ιστορία στην Αυτοδιοίκηση. Είκοσι τέσσερα χρόνια δημοτική σύμβουλος Κυπαρισσίας, από το 1986 που έθεσε υποψηφιότητα πρώτη φορά και εξελέγη πρώτη σε ψήφους, μέχρι και το 2010, πάντα πρώτη! Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος επί σειρά ετών, πρόεδρος στον Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας και τον Κοινωνικό Φορέα Κυπαρισσίας, με πλούσια προσφορά και δράση. Πριν πολιτευθεί, υπηρετούσε ως δημοτική υπάλληλος στο Δήμο Κυπαρισσίας! Μια ολόκληρη ζωή στα δημοτικά πράγματα, κοντά και δίπλα στους συμπατριώτες της, με αγάπη και σεβασμό, χωρίς διακρίσεις και με σημαντική προσφορά στον τόπο και δράση για τους συμπολίτες της.
Ο απελθών δήμαρχος, Κώστας Κόλλιας, γνωρίζοντας την προσφορά και τη δράση της, επέλεξε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο να την προτείνει ως μέλος στο Φορέα και υπεύθυνη για το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας, και η ίδια ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της και με το παραπάνω!
Ο Χαράλαμπος Παγάνης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ήταν επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών και την απελθούσα δημοτική περίοδο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, ενώ δεν έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαΐου του 2014.
Ο ίδιος έχει το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, πραγματικά, δεύτερο σπίτι του, με καθημερινή παρουσία και άριστες σχέσεις με όλα τα μέλη, την προϊσταμένη αλλά και το προσωπικό που, μέσω συμβάσεων ή προγραμμάτων, ανά διαστήματα, υπηρετεί εκεί!
Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Φιλιατρών, αντιπρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, πρόεδρος σε Επιτροπές και, επί χρόνια, ήταν πρόεδρος στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών.
Την απελθούσα δημοτική περίοδο, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας την παρουσία, την προσφορά και τη δράση του στην Αυτοδιοίκηση, τον είχε επιλέξει ως μέλος και αντιπρόεδρο του Φορέα – υπεύθυνο για το ΚΑΠΗ.

του Ηλία Γιαννόπουλου