Ο Δήμος Μεσσήνης προσφεύγει κατά του Δήμου Καλαμάτας για την Πολεοδομία


Την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που προβλέπει το σταμάτημα παροχής διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης για πολεοδομικά θέματα στους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος από την 1η Ιανουαρίου 2015, στον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, πολιτική βούληση του Δήμου Μεσσήνης είναι η ίδρυση τμήματος Πολεοδομίας και η άσκηση των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη». Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος με έγγραφό του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών ζητά τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων, υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού, ώστε να είναι δυνατή η άσκηση των αρμοδιοτήτων Πολεοδομίας από το Δήμο. 
Στο αίτημα αποτυπώνεται η βούληση του Δήμου Μεσσήνης να αναλάβει το ρόλο του Δήμου Καλαμάτας, εξυπηρετώντας παράλληλα και το Δήμο Πύλου – Νέστορος, όπως και άλλους, εφόσον γίνουν οι αναγκαίες μεταφορές εξειδικευμένου προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και πόρων, ενώ το θέμα θα προωθηθεί και μέσω ΠΕΔ και ΚΕΔΕ.