Ο πολιτισμός της καθημερινότητας στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)


Πριν υποβάλλουμε το φάκελο υποψηφιότητας για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και πριν αρχίσουμε να μοιράζουμε τον όρκο της ελληνικής επανάστασης του 1821 στους Ευρωπαίους για να τους πείσουμε για το δίκιο μας, ας ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή και με τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Γιατί από εκεί αρχίζουν όλα.
Ο λόγος είναι απλός. Όσο πιο πολύ απομακρύνεται από την καθημερινότητα, όταν δεν εμπνέεται από αυτήν, όταν δεν απευθύνεται σε αυτήν, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για την ίδια.

1. Βρισκόμαστε στην οδό Ανδρέα Σκιά. Τα καπάκια της ΔΕΥΑΚ, εκτός του ότι βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, είναι και επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα μικρών και μεγάλων. Τις προηγούμενες ημέρες έπεσε ένα μικρό παιδί, αλλά, ευτυχώς, δεν έπαθε τίποτα περισσότερο από κάποιες γρατζουνιές. Αν ήταν κάποιος ηλικιωμένος πολίτης, ίσως να είχαν συμβεί χειρότερα.

2. Η φωτογραφία είναι από την περιοχή της Ράχης, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη περίπου. Διακρίνουμε ένα οικόπεδο, ένα πεζοδρόμιο, και ένα βουνό από διάφορα φυτά. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει ένα κενό τριών μέτρων περίπου. Γιατί δεν το καθαρίζουμε, πριν τρέχουν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική;

3. Αυτό δεν είναι έργο της Δημοτικής Αρχής, αλλά κάποιου… εραστή του Κορδία. Καλή η αγάπη για την περιοχή μας, αλλά λίγο καλύτερη αισθητική δε θα ήταν άσχημη…

4. Το πεζοδρόμιο στην οδό Αύρας έχει καλυφθεί από το φυτό. Οπότε, για όποιον θέλει να το διασχίσει, είναι αδύνατο. Ένας καθαρισμός θα ήταν χρήσιμος και ωφέλιμος για όλους.

φωτό: Στασινός Μουτσούλας 
Α.Π.