Πράσινο το καλαματιανό ντέρμπι της Α2 (φωτογραφίες)


Αντάξιο των προσδοκιών αποδείχθηκε το καλαματιανό ντέρμπι της Α2 βόλεϊ γυναικών που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο κατάμεστο Κλειστό της Παραλίας. Περισσότερο κερδισμένος ο Μεσσηνιακός, που πήρε τη νίκη, έναν πόντο εξασφάλισε ο Ακρίτας που επιχείρησε την ολική επαναφορά, αλλά ένα βήμα μπροστά και για τον μεσσηνιακό αθλητισμό, που έζησε όμορφες και έντονες στιγμές… Οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, υψηλού επιπέδου βόλεϊ και φυσικά πολλές συγκινήσεις, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον για πέντε σετ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινες» μπήκαν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο γήπεδο, αφού και το βαθμολογικό κίνητρο ήταν ισχυρότερο, δεδομένου ότι παρέμεναν χωρίς νίκη και πόντο μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Το δυνατό ξεκίνημα αποτυπώθηκε στην κατάκτηση των δύο πρώτων σετ με πανομοιότυπο σκορ 25-20. Εξίσου καλή ομάδα όμως ο Ακρίτας δεν κατέθεσε τα όπλα και με …πρώτο βιολί τη Μαρία Χάσκου βγήκε στην αντεπίθεση, καταφέρνοντας όχι μόνο να μειώσει σε 2-1, με το ξεκάθαρο 17-25, αλλά και να ισοφαρίσει κερδίζοντας και το 4ο σετ με 22-25.
Όλα έμελλε να κριθούν λοιπόν στο τάι μπρέικ, όπου η ομάδα του Βασίλη Ξεροβάσιλα ξεκίνησε με προβάδισμα 0-3, όμως κάπου εκεί ανέλαβε δράση η παίκτρια-προπονήτρια των «πρασίνων». Ο Μεσσηνιακός μετέτρεψε το σκορ σε 9-3 και τελικά πήρε τη νίκη του παιχνιδιού και του 5ου σετ με 15-9.
Διαιτητές: Κώστας Σαραβελάκης-Πάνος Χανδρινός (σημ. Βίκυ Καραφώτη).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Φωτεινάκη, Σουρή, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σιρίνινα, Σκλήρη, Νίκα λ., Σαμπάτη, Μπεσή, Εξηνταβελώνη, Δόλγυρα, Τζούλου.
ΑΚΡΙΤΑΣ: Χάσκου, Μποτσάκη, Πανταζοπούλου, Δεδούση, Καρακύκλα, Νικολακοπούλου, λ. Μπούνα, Αθανασοπούλου λ., Μαντούδη, Ε. Κουκούτση, Ιωσηφίδη, Ορφανέα.
 

Δηλώσεις 
Νατάσα Ραμούνδου
 
Η παίκτρια του Μεσσηνιακού Νατάσα Ραμούνδου μιλώντας στο «Θ» χθες το βράδυ αμέσως μετά το χθεσινό ντέρμπι τόνισε: «Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Χαλαρώσαμε λίγο μετά το 2-0, αλλά στο τέλος παίξαμε με ψυχή και καταφέραμε να κερδίσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη και σίγουρα η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη.
 
Βασίλης Ξεροβάσιλας
Από την πλευρά του ο προπονητής του Ακρίτα Βασίλης Ξεροβάσιλας δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του που κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, παρ’ ότι έχανε με 2-0 σετ.  «Στο τάι μπρέικ άλλαξε η ψυχολογία εξαιτίας κάποιων φάσεων και κάποιων λαθών και όπως συμβαίνει πάντα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όσο περνάει ο καιρός ο Ακρίτας θα γίνεται καλύτερος, αφού το γεγονός ότι δεν έχουμε την ευκαιρία να βρίσκονται όλες οι παίκτριες μαζί στις προπονήσεις δυσκολεύει τη δουλειά μας. Και ο Μεσσηνιακός είναι πολύ καλή ομάδα, είχε μεγαλύτερη ανάγκη το παιχνίδι και έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο. Και οι δύο ομάδες πιστεύω ότι θα μείνουν άνετα στην κατηγορία. Για μας στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και παράλληλα να πάρουν εμπειρίες τα πιο νέα κορίτσια πάνω στα οποία θα στηριχθεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια».