Υπάλληλος της Μεσσηνίας με πλαστά δικαιολογητικά στο φάκελό της


Με πλαστό απολυτήριο Λυκείου εντοπίσθηκε γυναίκα υπάλληλος υπηρεσίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η οποία μάλιστα υπηρετεί στο Δημόσιο τουλάχιστον δύο δεκαετίες και έχει διατελέσει σε θέση τομέα της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.
Η συγκεκριμένη έπεσε «στην τσιμπίδα» των ελέγχων για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών τα οποία περιλαμβάνονται στους ατομικούς φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων που έχει διατάξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ήδη εις βάρος της καταρτίζεται δικογραφία για πλαστογραφία, ενώ την Τρίτη δηλώθηκε για κάποιες ώρες η εξαφάνισή της…
 
Πλαστό απολυτήριο Λυκείου
Όλα ξεκίνησαν από τους αυτεπάγγελτους ελέγχους που έχουν διαταχθεί από το υπουργείο, προκειμένου να εντοπισθούν πλαστά δικαιολογητικά σε φακέλους δημοσίων υπαλλήλων.
Κατά τον έλεγχο του φακέλου της συγκεκριμένης υπαλλήλου και τη διασταύρωση των στοιχείων με το σχολείο που δηλωνόταν η φοίτησή της, διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου από σχολείο εκτός Μεσσηνίας ήταν πλαστό. Αμέσως κινήθηκαν οι νόμιμες ενέργειες.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως, όταν η ίδια πληροφορήθηκε το γεγονός, σε ώρες εκτός λειτουργίας των υπηρεσιών, μπήκε στο Διοικητήριο, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Επίσημα βρέθηκε να έχει καταθέσει αίτηση παραίτησης.
 
Δηλώθηκε εξαφάνιση, αλλά βρέθηκε
Η συγκεκριμένη υπάλληλος υπηρετούσε στο τμήμα προμηθειών, ενώ για την υπόθεση αρνήθηκε να κάνει δήλωση η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.
Πάντως, η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς αναμένεται να κινηθεί διαδικασία για πλαστογραφία, ενώ στην Αστυνομία δηλώθηκε και η εξαφάνισή της.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη το απόγευμα ο σύζυγος της 56χρονης υπαλλήλου δήλωσε την εξαφάνισή της, καθώς, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της από το προηγούμενο βράδυ. Μάλιστα, είπε ότι μίλησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και, όπως του είπε, έφευγε από τη δουλειά της και θα καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι. Ωστόσο, δεν επέστρεψε και το κινητό της τηλέφωνο στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε.
Το απόγευμα της Τρίτης ο σύζυγός της δήλωσε την εξαφάνισή της, αλλά λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι η 56χρονη τον πήρε τηλέφωνο και βρίσκεται σε συγγενικό της πρόσωπο στον τόπο καταγωγής της. 

Της Βίκυς Βετουλάκη