Φυτεύσεις δένδρων και ανθοφύτων στην Καλαμάτα


Σε φυτεύσεις δένδρων και ανθοφύτων σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας θα προβεί η Διεύθυνση Γεωτεχνικών του Δήμου, στο προσεχές διάστημα. Ο δήμαρχος, σε σύσκεψη χθες, έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, οι δε φυτεύσεις αλλά και η φροντίδα του αστικού πράσινου προσδιορίσθηκαν ως εξής:
Κλάδεμα φοινίκων από συνεργείο (έναρξη σήμερα) και έλεγχος για πιθανή προσβολή από εχθρούς θα γίνουν στο Κοιμητήριο Καλαμάτας. Ο δήμαρχος τόνισε πως η Υπηρεσία «πάλεψε και διέσωσε τους φοίνικες σε δημοτικούς χώρους».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας εγκατέστησε σύστημα διαβροχής φοινίκων και πραγματοποιείται βιολογική καταπολέμηση με εφαρμογή διαλείμματος νηματωδών, για προστασία από το κόκκινο σκαθάρι των δένδρων φοίνικα που βρίσκονται σε δημοτικούς χώρους. Επίσης, στην περίμετρο του Κοιμητηρίου θα φυτευθούν κυπαρίσσια ορθόκλαδα.
Μετά τη φύτευση θάμνων δάφνης στην παρόχθια ζώνη του Νέδοντα, αριστερά και δεξιά, δεδομένου μάλιστα ότι σε παλιότερες εποχές ο Νέδων ονομαζόταν Δαφνών, θα φυτευθούν πλατάνια στη Νέα Είσοδο, για τη συμπλήρωση του αστικού πρασίνου σε μια βασική λεωφόρο της πόλης.
Ακόμη, μουριές θα εγκατασταθούν στη Φαρών, καθώς θα καθαιρεθεί η γηρασμένη δενδροστοιχία στο ανατολικό πεζοδρόμιο. Στην οδό Πλάτωνος, επίσης θα αφαιρεθούν τα γηρασμένα δένδρα στη βόρεια πλευρά και θα φυτευθούν σφεντάμια.
Ο Δήμος θα προμηθευτεί εκατοντάδες ανθόφυτα και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα έχουν φυτευθεί κυκλάμινα και αλεξανδρινά, για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Τέλος, ο δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη συνεχούς μέριμνας για την καλή λειτουργία του δημοτικού φυτωρίου, όπου με μικρό κόστος αναπαράγεται πολλαπλασιαστικό υλικό. Έδωσε, δε, εντολή να φυτεύονται φυτά που δεν έχουν ανάγκη μεγάλης φροντίδας και ομορφαίνουν την πόλη, όπως δάφνη, λεβάντα, δενδρολίβανο, αγγελική και γκάουρα.