Ψάχνει δικαιολογίες για την κατάργηση πολεοδομικών υπηρεσιών ο Δήμος Καλαμάτας


Από την πίσω πόρτα έφερε, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, μετά το θόρυβο που ξέσπασε, το θέμα της απόφασης κατάργησης πολεοδομικών υπηρεσιών στους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου- Νέτορος.
Αναφερόμενος στο ζήτημα και προσπαθώντας να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις και συνειρμούς έχουν δημιουργηθεί, «τα έβαλε» στην αρχή με τον «Καλλικράτη» και τις αδυναμίες του ως σχέδιο οργάνωσης της Αυτοδιοίκησης να παράξει λύσεις στα προβλήματα των ΟΤΑ. Δεν είναι και πολύς ο καιρός, άλλωστε, που τον είχε χαρακτηρίσει «γονατογράφημα».
Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί με ευθύνες Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από τη στιγμή που το προσωπικό του μειώνεται, ενώ ορισμένες υπηρεσίες, αντί να εξυπηρετούν το δημότη της Καλαμάτας, απουσιάζουν γιατί πρέπει να λύσουν προβλήματα άλλων Δήμων.
«Δεν αρνηθήκαμε τη βοήθειά μας στους Δήμους της Μεσσηνίας και το κάναμε μέχρι πρότινος. Είμαστε πάντα δίπλα τους και αρωγοί στα προβλήματά τους. Πρέπει, όμως, να κατανοήσει η κεντρική εξουσία ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ειλικρινά σκοπός μας δεν ήταν να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες, αλλά να αποτελέσουμε την αφορμή για να εκσυγχρονιστούν άλλοι Δήμοι, παρέχοντας έτσι καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες τους», συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζουμε ότι την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που προβλέπει το σταμάτημα παροχής διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης για πολεοδομικά θέματα στους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος από την 1η Ιανουαρίου 2015, στο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, πολιτική βούληση του Δήμου Μεσσήνης είναι η ίδρυση Τμήματος Πολεοδομίας και η άσκηση των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη