7 χρόνια κάθειρξης γιατί τον έκλεψε και τον πλάκωσε στο ξύλο


Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάσθηκε ένας τσιγγάνος και επέστρεψε στις φυλακές όπου κρατείται, διότι δε φτάνει που έκλεψε πράγματα από ένα αγρόκτημα, επιτέθηκε μαζί με άλλους στον ιδιοκτήτη, όταν αυτός αναζήτησε τα πράγματά του. Αθώα κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η αδελφή του, η οποία είχε κατηγορηθεί για συνδρομή στην κλοπή, καθώς το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος ήταν στο όνομά της.
Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή διαδικασία, το Μάιο του 2010 στο Μελιγαλά ο τσιγγάνος μπήκε σε αγρόκτημα και αφαίρεσε ένα ψυγείο, 20 κιλά σκυλοτροφή, ένα επαγγελματικό ψαλίδι για κτηνιατρική χρήση, περιλαίμια σκύλου, βούρτσες περιποίησης σκύλου, οικοδομικά σίδερα και πολύ μεγάλη ποσότητα κτηνιατρικών φαρμάκων, των οποίων η αξία άγγιζε τα 1.000 ευρώ.
Το βράδυ ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος πήγε στον καταυλισμό των τσιγγάνων, όπου έμενε ο κατηγορούμενος, αναζητώντας τα κλεμμένα πράγματα. Εκεί ο κατηγορούμενος μαζί με άλλους ομοφύλους του, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη κλοπή κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς έχει διαπράξει το ίδιο αδίκημα κι άλλες φορές και έχει καταδίκες ακόμα και από Δικαστήριο Ανηλίκων.
Β.Β.