Έντονη χαλαζόπτωση προξένησε μεγάλες ζημιές σε Αίπεια και Πεταλίδι (φωτογραφίες και βίντεο)


Εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Αίπειας και Πεταλιδίου προξένησε η έντονη χαλαζόπτωση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.30 χθες το μεσημέρι και διήρκεσε μισή και πλέον ώρα.
Τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαιτέρως έντονα, καθώς η χαλαζόπτωση συνοδευόταν από βροχή και δυνατό αέρα. Η σφοδρότητά της ήταν τέτοια που έδινε την εντύπωση ότι έχει χιονίσει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης, Ν. Φύκιρης, συγκάλεσε σύσκεψη στο ΚΕΠ Αίπειας των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ανδριανής, Νέας Κορώνης, Λογγάς και Χράνων.
Όπως μας μετέφερε, οι ζημιές είναι μεγάλες, χωρίς το ποσοστό τους να μπορεί να εκτιμηθεί. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνει σήμερα το πρωί αναγγελία της ζημιάς στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν  η διαδικασία ελέγχου από τους ελεγκτές του και να αποζημιωθούν το συντομότερο οι πληγέντες.
Ο κ. Φύκιρης σημείωσε πως οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν τους κόπους της χρονιάς να καταστρέφονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.          
Αντίστοιχα φαινόμενα κακοκαιρίας καταγράφηκαν, όπως πληροφορηθήκαμε, στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου.
Χ.Χ. 

http://youtu.be/ib2BBLynpFQ