Έρχονται τα Windows 10, τα χαρακτηριστικά τους


Μικρή αναβολή πήρε η παρουσίαση των Windows 10, προκειμένου να μη συμπέσει χρονικά με την CES 2015 (Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών), που γίνεται 6-7 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας και θα μονοπωλήσει έχρι τα μέσα του μηνός το ενδιαφέρον του  κόσμου της ψηφιακής τεχνολογίας.
Η Microsoft αποφάσισε να μεταθέσει την παρουσίαση  κατα δύο εβδομάδες και θα την πραγματοποιήσει τελικά στις 21 Ιανουαρίου, σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της στο Redmond.
  Εκτός από τα σχετικκά με τα Windows 10, η αμερικανική εταιρία θα δώσει στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία για την επόμενη έκδοση των Windows Phone και για το Xbox One.

Από τον Σεπτέμβριο που αποκάλυψε την ονομασία του νέου λειτουργικού, η Microsoft άφηνε να διαρρέουν κάθε τόσο κάποια στοιχεία για τα νέα χαρακτηριστικά των Windows – ιδιαίτερα  εκείνα που προορίζονται για εταιρικά περιβάλλοντα. Επισήμως επιβεβαίωσε την επιστροφή του Start Menu, το οποίο διαθέτει πλέον και tiles καθώς και την εκτέλεση των μοντέρνων εφαρμογών στο desktop.
 Η νέα έκδοση θα έχει πολλά στοιχεία των Windows 7 και κάποια των «8».

Τα  Windows 8 δεν είχαν την αναμενόμνη εμπορική επιτυχία και δεν έγιναν ποτέ δημοφιλή. Απόδειξη το γεγονός ότι πολλοί χρήστες των προϊόντων της Microsoft έχουν μείνει πιστοί στα παλαιότερα Windows 7 ή ακόμα και στα Windows XP, παρά το γεγονός ότι τα XP δεν εξυπηρετούνται πλέον με ενημερώσεις ασφαλείας.

sofokleousin.gr