Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα χθεσινά επεισόδια στην Καλαμάτα


6 χρόνια μετά από τον Δεκέμβρη του ’08, πέρα από μέρα μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο είναι και μέρα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Η νεολαία και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και στην πόλη της Καλαμάτας βγήκαν μαζικά στους δρόμους το Σάββατο το βράδυ, όχι μόνο γιατί οι διεκδικήσεις τού τότε είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ, αλλά και γιατί αυτονόητα κεκτημένα καταργούνται με τον πιο αυταρχικό τρόπο. Γιατί η κυβέρνηση καταργεί το νόμιμο δικαίωμα ενός ανθρώπου για εκπαίδευση.
Όμως, απρόκλητα, εντελώς αβίαστα και αβασάνιστα, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα μονάδα καταστολής των ΜΑΤ, βρισκόμενη προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, περιφρουρώντας προκλητικά τα γραφεία του εγκληματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αεροβομβίδες κρότου λάμψης με σκοπό να διαλύσει την μεγάλη πορεία των φορέων και της νεολαίας, δημιουργώντας πρωτόγνωρες αποπνικτικές καταστάσεις στο κέντρο της πόλης, όπως συνέβη σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η εξάντληση της κυβερνητικής αναλγησίας δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού αλλά όλους εμάς.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση γενικευμένης έντασης, τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν και να δώσουν χώρο και χρόνο ζωής στην αυταρχική συγκυβέρνηση. Ως εδώ!. Καμία ανοχή. Η ώρα της ανατροπής έχει φτάσει.
 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ