Αναμένονται σωτήριες παρεμβάσεις στο Πολυκλαδικό


Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα προχθές, συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), Ηρακλή Δρούλια και στελέχη της ΚτΥπ ΑΕ.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν από την ΚτΥπ ΑΕ οι αναγκαίες εκτεταμένες επισκευές στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, με μελέτη σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Η δημοπράτηση των επισκευών, το ύψος των οποίων θα ανέλθει σε 500.000 ευρώ, εκτιμάται πως θα διενεργηθεί σε ένα (1) μήνα περίπου.
Επίσης, συμφωνήθηκε να στεγασθεί το 11ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας σε λυόμενο βαρέως τύπου, το οποίο θα εγκατασταθεί επί οικοπέδου που βρίσκεται εντός του χώρου του 13ου Δημοτικού Σχολείου, βορείως του Νηπιαγωγείου που υπάρχει και λειτουργεί εκεί.
Τέλος, πρόσβαση στη δεύτερη είσοδο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας κατασκευάζει αρμόδιο συνεργείο του Δήμου. Η πρόσβαση δημιουργείται στην ανατολική πλευρά του σχολείου, με πρόσωπο στην οδό Μακεδονίας και πλησίον της συμβολής της με την Αριστομένους, δυτικά του πεζόδρομου και των σιδηροδρομικών γραμμών.
Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, θα αποσυμφορηθεί η είσοδος του σχολείου στην οδό Ψαρών, με θετικές επιπτώσεις για την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους και την εξυπηρέτησή τους.