Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Είσοδο


Ελ. Αλειφέρη: «Συντάσσονται ήδη οι μελέτες για έργα 13,5 εκατ. ευρώ»
Σε κατανομή 15 εκατ. ευρώ σε έργα της Μεσσηνίας, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προχώρησε στη συνεδρίαση της Δευτέρας το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και χθες σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ανακοίνωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει η σύνταξη μελετών και σύντομα θα αρχίσουν να δημοπρατούνται.
Όπως έγραψε και χθες το «Θ», σε έργα θα διατεθεί το ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ, ενώ 1,5 εκατ. ευρώ θα παραμείνει διαθέσιμο για έκτακτες ανάγκες.
Ειδικότερα, από τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ, 900.000 ευρώ είναι για την επένδυση πρανών επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Μεσσηνίας για αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βραχωδών υλικών, 10.500.000 ευρώ για συντήρηση – βελτίωση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας και 2.100.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα.

Συντάσσονται μελέτες
Παρουσιάζοντας χθες σε συνέντευξη Τύπου την κατανομή, η κα Αλειφέρη είπε πως είναι έργα που επιλέχθηκαν βάσει των αναγκών και ύστερα από συνεργασία με τους Δήμους της Μεσσηνίας. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι στοχευμένες, ενώ τα οδικά έργα έχουν ως βασικό πυλώνα τον παραλιακό – περιμετρικό άξονα της Μεσσηνίας.
Ανακοίνωσε ακόμη πως ήδη τις υπηρεσίες έχει ξεκινήσει η σύνταξη των μελετών για τα έργα αυτά (τα οδικά παρουσιάσθηκαν χθες από το «Θ») και σύντομα θα ξεκινήσει και η δημοπράτησή τους.
Τέλος, μίλησε για διάχυση έργων στο νομό, επισημαίνοντας ότι πως είναι σπάνιο για τη Μεσσηνία και πρώτη φορά συμβαίνει να αξιοποιούνται τόσα πολλά έργα ταυτόχρονα.

Αντιπλημμυρικά έργα
Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, 2.100.000 ευρώ, από το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίσθηκε να διατεθούν ως εξής:
-Αντιπλημμυρικά έργα στις τ.κ. Καρυοβουνίου – Μηλιάς – Καστανέας – Κέντρου (Δήμου Δυτικής Μάνης) με προϋπολογισμό και πίστωση 100.000 ευρώ
-Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας από κόμβο Διασποράς έως ποταμό Νέδοντα, με προϋπολογισμό και πίστωση 800.000 ευρώ. Η κα Αλειφέρη συμπλήρωσε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις σε ένα τμήμα του δρόμου, από το συνολικό έργο που θα εκτελέσει ο Δήμος Καλαμάτας.
-Καθαρισμός και μόρφωση πρανών ποταμού Άρι μέχρι πηγές με προϋπολογισμό και πίστωση 200.000 ευρώ
-Καθαρισμός και μόρφωση πρανών ρέματος Λιγδού και ευρύτερης περιοχής μέχρι ποταμό Άρι και Πάμισο με προϋπολογισμό και πίστωση 200.000 ευρώ
-Καθαρισμός και μόρφωση πρανών στον ποταμό Πάμισο” με προϋπολογισμό και πίστωση 200.000 ευρώ
-Καθαρισμός κοίτης – κατασκευή – επισκευή τεχνικών έργων σε ρέματα των Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης με προϋπολογισμό και πίστωση 200.000 ευρώ
-Καθαρισμός κοίτης – κατασκευή – επισκευή τεχνικών έργων σε ρέματα του Δήμου Οιχαλίας με προϋπολογισμό και πίστωση 200.000 ευρώ
-Καθαρισμός κοίτης – κατασκευή – επισκευή τεχνικών έργων σε ρέματα των Δήμων (Τριφυλίας – Πυλίας) με προϋπολογισμό και πίστωση 200.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη