Από αύριο στη Δ.Ε. Αίπειας κλιμάκιο του ΕΛΓΑ


Στις πληγείσες από τη χαλαζόπτωση της Πέμπτης περιοχές του Δήμου Μεσσήνης θα βρεθεί από αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου νa προβεί σε εκτίμηση των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την Παρασκευή ο αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος.
Ο κ. Αθανασόπουλος είπε πως ενημερώθηκε για το συμβάν από τον αντιδήμαρχο Νικ. Φύκιρη και η Δημοτική Αρχή κινητοποιήθηκε άμεσα, καθώς ο ίδιος επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση και ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχων. Τέλος, καθησύχασε τους ελαιοπαραγωγούς λέγοντας να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ελαιοσυγκομιδή.
Για ζημιά 100% στην παραγωγή μίλησε ο αντιδήμαρχος Νικ. Φύκιρης, σημειώνοντας πως «το εισόδημα καταστράφηκε». Πρόσθεσε πως και ο καρπός που έμεινε στα δέντρα έχει πρόβλημα, έθεσε θέμα άσκησης πίεσης για άμεση αποζημίωση και καταλήγοντας παρατήρησε πως «αυτό ήταν το τελικό χτύπημα στους αγρότες που δεινοπαθούν».
Τα παράπονά του επειδή δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη με τους προέδρους των Κοινοτήτων της περιοχής διατύπωσε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Ηλίας Πετρόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γ. Τσώνης, παρακολουθούσαν το φαινόμενο. Ζήτησε να τηρούνται οι θεσμοί, να ξεχαστούν οι παλαιοπολιτικές αντιλήψεις και πρόσθεσε πως με τόσο σοβαρό πρόβλημα θα έπρεπε να κληθεί κι αυτός στη σύσκεψη.
Την εκτίμηση ότι δεν επρόκειτο περί εσκεμμένης ενέργειας από πλευράς του κ. Φύκιρη έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ηλίας Πατσιώτης, ενώ απαντώντας ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως δεν υπήρχε πρόθεση και δεν κάλεσε ούτε και τον άλλο σύμβουλο της περιοχής (από την πλειοψηφία), Κ. Μαλιώτη.              

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου