Αρνητικές εμπειρίες Σαμπαζιώτη από τους παιδικούς σταθμούς Μεσσήνης


Τις δικές του αρνητικές εμπειρίες από τους παιδικούς σταθμούς της Μεσσήνης κατέθεσε προχθές ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία πολιτών για το Δήμο Μεσσήνης», δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής, Δ. Σαμπαζιώτης.
Ο κ. Σαμπαζιώτης ανέφερε ότι έγραψε τα παιδιά του σε παιδικό σταθμό. Η έναρξη θα γινόταν την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά πληροφορήθηκε πως επειδή έπρεπε να υπάρξει χρόνος προσαρμογής, τα παιδιά του θα ξεκινούσαν στις 17 Σεπτεμβρίου. Προϋπόθεση ήταν, δε, ότι θα έπρεπε τα παιδιά να μη φορούν πάνα, κάτι που, όπως είπε, «το καταφέραμε». Συνέχισε λέγοντας πως έπειτα από λίγες ημέρες «έφυγαν» κάποια ούρα από το ένα παιδί του και η σύζυγός του δέχθηκε τηλεφώνημα να πάει στο σταθμό να το φροντίσει. Το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε και έπειτα από ένα διάστημα και αφού είχε σταματήσει το παιδί να πηγαίνει στο σταθμό, προσκλήθηκε με τη γυναίκα του σε συγκέντρωση γονέων. Πληροφορήθηκε, επίσης, πως θα μπορούσε να ξαναπάει το παιδί του στο σταθμό από τη Δευτέρα (η συγκέντρωση θα γινόταν Τετάρτη), αλλά και πάλι προέκυψε το ίδιο πρόβλημα. Σταμάτησε οριστικά να το πηγαίνει στο δημοτικό παιδικό σταθμό και το έγγραψε σε ιδιωτικό, ενώ πρόσθεσε πως το παιδί στο σπίτι δεν παρουσιάζει τέτοια προβλήματα. Ευχήθηκε να είναι αυτός στον οποίο υπήρξε μεροληψία σε βάρος του και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως γιατί να ξεκινήσει με καθυστέρηση τόσων ημερών η λειτουργία του σταθμού για τα παιδιά του, τι θα γινόταν αν η σύζυγός του εργαζόταν και δεν μπορούσε να μεταβεί στο σταθμό για να «αλλάξει» το παιδί, ενώ πρόσθεσε ότι το παιδί του δε βοηθήθηκε, καθώς δεν υπήρξε κατανόηση και ευαισθησία. Ανέφερε δε πως μιλώντας με την υπεύθυνη, του είπε κι εκείνη ότι έχει το παιδί της σε ιδιωτικό σταθμό, και συμπλήρωσε πως έπεσε στην αντίληψή του ότι παιδί που έκλαιγε το είχαν στη γωνία, επειδή ενοχλούσε τα άλλα. Καταλήγοντας ζήτησε να εξεταστεί το θέμα, αν και οι υπεύθυνοι τον πληροφόρησαν πως αυτά προβλέπονται από τον κανονισμό. «Ρίξτε μια ματιά για τους άλλους, εγώ έφυγα από εκεί», είπε καταλήγοντας.
Θα δοθούν εξηγήσεις αν τα όσα έγιναν σχετίζονται με τον κανονισμό, ενώ δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των παιδιών, σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ λόγω απουσίας της αντιδημάρχου Ελένης Τσέλιου, απαντήσεις ανέλαβε να δώσει ο αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως δεν έχει τύχει να γίνει ξανά παρατήρηση, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούνται περί τα 110 παιδιά ετησίως.          
Χ.Χ.