Ασαφές παραμένει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του διοικητηρίου Καλαμάτας


Αδιευκρίνιστο παραμένει το σε ποιον «ανήκει» το Διοικητήριο Καλαμάτας και το αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος». Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με απόφαση της πρώην Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων, από το 2008, ανατέθηκε σε δικηγόρο η μεταγραφή του Διοικητηρίου.
Ο δικηγόρος κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου αίτηση, με την οποία ζητήθηκε να αναγνωριστεί η τελευταία ως αποκλειστικός κύριος, νομέας και κάτοχος του οικοπέδου στην οδό Ψαρών, στο οποίο έχει ανεγερθεί το Διοικητήριο Καλαμάτας και το αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», και να διαταχθεί το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας να διορθώσει την ανακριβή πρώτη εγγραφή από τα κτηματολογικά φύλλα του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας, καθώς δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο κυριότητα επί της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας.
Στη δίκη παρενέβη το Ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση της Περιφέρειας.
Ο δικηγόρος πρότεινε προφορικά εξωδικαστικές ενέργειες για να λυθεί αποτελεσματικά το ιδιοκτησιακό του Διοικητηρίου και η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να υπάρξει συνεργασία του νομικού με το μέλος της Επιτροπής, Απόστ. Γκούνη και την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να προτείνουν τις ενέργειες που απαιτούνται για την εξωδικαστική λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου του Διοικητηρίου ΠΕ Μεσσηνίας.
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο δικηγόρος διενήργησε έλεγχο στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας για την ανεύρεση νόμιμου τίτλου που να αφορά στο ακίνητο του Διοικητηρίου και ειδικότερα στις μερίδες της Νομαρχίας Μεσσηνίας, του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Καλαμάτας.